- hirdetés -

Az Orosházi Járási Ügyészség 3 rendbeli kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, 3 rendbeli lopás vétsége és 2 rendbeli kísérlete miatt emelt vádat egy 40 éves többszörösen büntetett előéletű orosházi férfi, 32 éves büntetett előéletű öccse és egy velük azonos címen lakó büntetlen előéletű 18 éves nő ellen.

A terheltek a vádbeli időszakban a megélhetésüket biztosító megfelelő jövedelemmel nem rendelkeztek, ezért 2020. január-április hónapjaiban rendszeres anyagi haszonszerzés céljából több vagyon elleni bűncselekményt követtek el akként, hogy a 40 éves férfi előre kiválasztotta azon, általában lakatlan ingatlanokat, ahonnan könnyen lehet értéktárgyakat elvinni, majd ezt követően szólt társainak és együtt követték el az egyes lopásokat. Rendszerint a két férfi ment be a házakba – mialatt a fiatal nő az ingatlan előtt várakozott és figyelt – ahol kiválasztották az eltulajdonítandó értéktárgyakat, amiket azután kiadogattak a nőnek és a helyszínre vitt zsákokba közösen bepakoltak. A lopott értéktárgyakkal teli zsákokat az egyes bűncselekmények elkövetését követően nem vitték azonnal haza, hanem azokat különböző helyeken, nádas vagy fás-bokros területeken rejtették el. A lopott ingóságokat később értékesítették, majd az így szerzett hasznon megosztoztak. A terheltek hat házból összesen közel 300.000.-Ft értékben zsákmányoltak különböző használati tárgyakat, vashulladékot, fémtárgyakat.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a 40 éves többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfit végrehajtandó fegyházbüntetésre, öccsét végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, mindkettőjüket tiltsa el a közügyek gyakorlásától, a fiatal nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze őket a sértettek részére okozott kár megtérítésére és a több mint 700.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére – olvasható a Békés megyei ügyészi szervek tájékoztatójában.

Kiemelt kép: profithet.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.