- hirdetés -

Mintegy harminc fiatal vett részt a városi gyermekkönyvtár olvasást népszerűsítő akcióján. Pénteken kiderült az is, hogy kik kapták a könyvcsomagot.

Tavaly szeptemberben indította útjára a Justh Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtárának olvasásnépszerűsítő akcióját, az Olvasházát. Három korcsoport részére hirdették meg az játékot. Alsósok, ötödik-hatodikosok, és a hetedikes, illetve idősebb diákok részére. Négy, hat, illetve nyolc könyvet kellett minimálisan elolvasniuk a játék időtartama alatt.

A könyvtárosok által kiválasztott könyveket egy külön asztalra sorakoztatták, amelyeket miután kiolvastak egy rövid feladatlapot kaptak a gyerekek, amit aztán ki is töltöttek.

Érdekesebbé tették a könyvtárosok a játékot “Olvasháza” térképével is. A rajta szereplő helyek egy-egy témakört jelöltek. Például a csipkeboltban a régi korokban játszódó könyvek, a mézeskalács házikóban a mesék, az állatkertben az állatos könyvek voltak

Az eredményhirdetésre október 9-én került sor, ahol előbb a Mintavöcsök zenekar szórakoztatta a megjelenteket. Ezután derült ki, hogy kik azok a szerencsések, akik könyvcsomagot kaptak jutalmul.

A kezdeményezés sikeres volt, ezért a rendezvény végén Tengerics Éva gyermekkönyvtáros bejelentette, hogy ebben az évben is folytatódik az Olvasháza.

Nyertesek:

Albert-Sárközi Barnabás

Balogh Panna Boglárka

Balogh Réka Csengele

Csorba Lídia

Debreczenyi Áron

Kiemelt kép: Justh Zsigmond Városi Könyvtár

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.