- hirdetés -

Nemcsak a kórházba vagy a rendelőbe menet vehető igénybe a Kárai Betegtaxi szolgáltatása. Ha boltba vagy postára szeretne menni, esetleg az unokája esküvőjére vagy a dédunokája ballagására készül, akkor is számíthat a betegtaxi szakértő segítségére. Sőt ha igényli, a szakember végig Ön mellett marad, kíséri, támogatja Önt, amiben csak szükséges.

– Van, hogy maga a beteg keres meg minket, de az is gyakran előfordul, hogy annak hozzátartozója fordul hozzánk segítségért – kezdi Kárai Attila cégvezető. – Hasonlóak vagyunk, mint az Országos Egészségpénztár által finanszírozott betegszállítók, hiszen ugyanolyan felszereltségű a gépjárművünk, és ugyanúgy betegszállítói szakképzettséggel rendelkező kollégák végzik a munkát, mégis jóval többet tudunk nyújtani náluk. Mi egészen a szobától a kiválasztott helyszínig kísérjük a beteget, legyen az egy rendezvény, egy ünnepség, vagy akár egy bank vagy egy üzlet. Ha kéri, végig ott maradunk mellette, lelkileg és pszichésen is támogatjuk őt, a segítségére leszünk, amiben szükséges. Nálunk egyszerre egy beteg tartózkodik a taxiban, viszont ha ő szeretné, kísérőt természetesen hozhat magával – hangsúlyozta.

Az ÁNTSZ engedéllyel rendelkező betegtaxi alkalmas járó- és fekvőbetegek, valamint kerekesszékesek szállítására is. Található benne hordágy, rámpa, és természetesen a mai követelményeknek megfelelően maszk és fertőtlenítőszer. A megrendelők hívásait diszpécser fogadja. A legtöbb szállítás egészségügyi intézménybe történik, a múlt héten megtörtént az első koronavírus-gyanús beteg tesztelésre szállítása is. Amiatt is sokan fordulnak a betegtaxihoz, mert nehézséget okoz mondjuk egy lift nélküli bérházban a beteg emeletre feljutása. A betegszállítók ezt a problémát is megoldják. De akadnak ennél extrémebb esetek is.

Fotó: Horváth Bence

– Egy hajón tartotta meg az ifjú pár az esküvőjét. Kollégáink voltak a kerekesszékes nagyszülők kísérői. Itt is jól érzékelhető, mit jelent az egyedi betegszállítás. A betegszállító szakembereink végig az idős házaspár mellett maradtak, így nem kellett a családtagoknak emelgetni és tologatni őket. Az idős hozzátartozóknak is jóleső érzés, hogy tudják, nem jelentenek terhet a nagy napon senkinek – folytatta a cégvezető.

A Kárai betegtaxi az egész ország területére, sőt külföldre is vállal betegszállítást. Jelenleg két autóval működik a cég, mely kizárólag stabil állapotú betegeket szállítását látja el. (X)

A betegtaxi díjszabása egyedi. További információk: http://karaibetegszallitas.hu/

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.