- hirdetés -

Pozitív lett egy székácsos diáklány koronavírusteszt eredménye. Az intézmény szeptember 18-án kapta meg az értesítést a Járási Kormányhivataltól. A vírusfertőzöttség ténye egy 10/4 osztályos gimnáziumi diáknál bizonyosodott be.

Az érintett osztályközösségnek és a diákot tanító tanároknak házi karanténba kell kerülniük, emiatt ők haladéktalanul hazamentek az iskolából. Szervezési okok miatt a gimnáziumi osztályokban az értesítés megérkeztét követő órák elmaradtak, azokat később pótolják. Nagy Róbert igazgató elmondta, a diáklány testvére is ebben az iskolában tanul. Róla még nem tudják, hogy fertőzött-e, a tesztelése folyamatban van, de az ő osztályát és az ott tanító pedagógusokat is hazaküldték.

– Aki figyelte a híradásokat és a statisztikákat, az bizonyára tudhatta, hogy ez benne van a levegőben – mondta el Nagy Róbert igazgató. – Csapdosnak körülöttünk a járványhelyzet villámai, és nem lehetett tudni, konkrétan hol fognak lecsapni legközelebb. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy a helyzetet higgadtan, felelősségteljesen kezeljük. Járvány tombol a világban. Ezt a helyzetet komolyan kell kezelni, de nem szabad, hogy ez a tény pánikhangulatba kergessen mindannyiunkat – hangsúlyozta.

Az igazgató hozzátette, várható volt, hogy előbb vagy utóbb a Székács intézményt is eléri a vírus, de az iskola neve és a mögötte lévő szellemiség is azt diktálja, hogy nem eshetnek pánikba. Helyette higgadtan cselekszenek, kihozva ebből az egyáltalán nem optimális helyzetből a lehető legjobbat.

– A pozitív teszteredmény, a koronavírus fertőzöttség nem bélyegez meg senkit sem. Ez nem lehet stigma. Ez a tény nem fogja kirekeszteni az érintett személyt a közösségből, és emiatt senki sem néz majd rá negatívan. Ez az alapelvünk, amit igyekszünk mindenkiben tudatosítani – hangsúlyozta.

Nagy Róbert kiemelte, a jövőt érintő kérdések tekintetében sok esetben nem az iskolavezetés kezében van a döntés, hiszen nekik is a Kormányhivatal és rajtuk keresztül az Operatív Törzs utasításait kell követniük. Ez vonatkozik arra is, hogy kiknek, mennyi ideig kell hatósági karanténban tartózkodnia, illetve arra is, hogy a jövő héten milyen munkarendben zajlik majd az oktatás. Ez utóbbi kérdésre a hét végén érkezik majd válasz.

Kiemelt kép: oroshaza.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.