- hirdetés -

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, a Facebook-oldalán közzétett videóban számolt be a kormányülésen hozott döntésekről.

A miniszterelnök elmondta, a kormány döntött többek közt a szórakozóhelyek este 11 órakor történő bezárásáról és a koronavírustesztek hatósági árának megállapításáról, így egy tesztért semmilyen jogcímen nem lehet majd 19 500 forintnál többet elkérni. A kormányülés után, amelyen áttekintették a járványhelyzetet, a kabinet arról is döntött, hogy fenntartják a beutazási korlátozásokat.

A maszk használatát a tömegközlekedés és az üzletek mellett a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is kötelezővé teszik. A kórházakban és az idősotthonokban emellett fenntartják a teljes körű látogatási tilalmat. Elhangzott továbbá, hogy október 1-től testhőmérséklet-mérés után lehet belépni az iskolába a diákoknak és a tanároknak, és csak nekik.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, a járványügyi szakemberek szerint a második hullám december-január tájékán éri el a csúcspontját, egészen addig folyamatosan védekezni kell. Arra kért mindenkit, hogy a saját, de különösképp az idősek, betegek érdekében tartsák be a szabályokat. A rendőrséget ennek megfelelően arra utasította, hogy szigorúan ellenőrizze és tartassa be a szabályokat, ha kell büntesse meg azokat, akik nem tartják be.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.