- hirdetés -

Újabb győzelmet aratott az OMTK-Rákóczi labdarúgó csapata.

A megye II/B-csoportban szereplő OMTK-Rákóczi szombaton fogadta a Méhkerék csapatát. A Rákóczi az elmúlt héten Kaszaperen megszerezte az első győzelmét, így a 12. helyen várta a folytatást. A Méhkerék  eddig egyszer győzött, egyszer játszott döntetlent és egyszer szenvedett vereséget, a 9. helyen állt a bajnoki tabellán.

OMTK-Rákóczi–Méhkeréki SE      4 – 3        (2 – 2)

Orosháza, 100 néző. Vezette: Korbely Péter Szabolcs (Brlás Zsolt, Csikós Ádám)

Orosháza: Dobozi – Krivik, Kánya, Bódi, Györgyi (Iványi), Kecskeméti, Harangozó (Kránitz), Harmati, Sajti (Zalai), Tóth L., Nagy D. (Dudás). Edző: Kormányos Antal.

Méhkerék: Bálint – Kovács S. (Kozma), Csóka (Kovács Zs.), Ruzsa L., Rácz Zs., Fülöp, Barkász, Rajki-Tóth, Szabó D., Kádár, Konyecsni. Edző: Cserháti István.

Gólszerzők: Nagy D. (5., 80 – mindkettőt 11-esből), Kecskeméti (26.), Kránitz (69.), ill. Rajki-Tóth (15.), Rácz Zs. (41.), Konyecsni (63.).

Kiállítva: Zalai (92.)

A Rákóczi remek hajrája győzelmet ért Fotó: Bohus Krisztián

Két perc alatt két gólhelyzet adódott a Rákóczi előtt. Az 1. percben Nagy D. vitte kapusra a labdát, majd elhúzta mellette, de lövését az egyik védő testtel mentette. A 2. percben Györgyi fejese akadt el a védőkben. Az 5. percben Harangozót lökték a büntetőterületen belül, 11-es! A büntetőt Nagy D. higgadtan értékesítette, 1-0. A 15. percben egyenlített a vendég együttes. Konyecsnyi jobboldali lapos beadását vágta a léc alá Rajki-Tóth, 1-1. Középkezdés után Tóth L. tekerte a labdát kapura, Bálint kapus védte. A 26. percben Tóth L. mélységi átadásából Kecskeméti lőtte a labdát a hosszú sarokba, 2-1. A 40. percben egy védelmi hibát kihasználva Rácz lőtte ki a rövid sarkot, 2-2.

A második félidőben sokáig küzdelmes mezőnyjátékkal teltek a percek, amit egy-egy sárgalap színesített. A 63. percben megfordította a mérkőzés állását a Méhkerék. Egy előrevágott labdával Konyecsni tört kapura és emelt a kifutó kapus felett a hálóba, 2-3. A 65. percben a remekül játszó Bódi lövését ütötte szögletre a kapus. A 68. percben egy mélységi labda után Kránitz vágta a rövid sarokba a labdát, 3-3. Az utolsó 15 percben nagy nyomás alá helyezte a Rákóczi a vendégek kapuját. A 80. percben Nagy Dávidot lerántották a 16-oson belül, 11-es! A büntetőt Nagy D. a kapu bal oldalába helyezte, 4-3. A 92. percben Zalai kezezésért kapott sárga lapot, de ebből már volt neki egy, így járt a piros és a kiállítás. A mai mérkőzésen derekasan küzdöttek a csapatok, a helyzetek alapján a Rákóczi megérdemelte a győzelmet, de a vendégek nyílt sisakos játéka is dicsérhető, amiből remek mérkőzés kerekedett.

Kormányos Antal: – Az első félidőben kimaradtak a helyzetek. A félidőben kényszerű cseréket hajtottam végre. Összességében a játék képe alapján kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, de számunkra ma a legfontosabb a győzelem volt.

Az OMTK-Rákóczi szeptember 19-én, 16 órakor Gádoroson lép pályára.

Kiemelt kép: Bohus Krisztián

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.