- hirdetés -

Rendkívüli operatív értekezleten tartott tájékoztatót az orosházi és mezőkovácsházi járás polgármestereinek a Dél-Békés Mentőcsoport munkájáról és a második hullám teendőiről a kuratóriumi elnök. Oravecz Nóra lapunknak arról is beszélt, hogy jelenleg felfüggesztették az önkénteseik munkáját.

Szeptember 10-én rendkívüli közgyűlést hívott össze a Békés Megyei Önkormányzat, ahol a képviselők egyhangúlag elfogadták azt a javaslatot is, mely alapján a megyében működő intézményeket, a Békés Megyei Központi Kórházat és az Orosházi Kórházat, mint új projekt partnereket kezdeményezik bevonni a ROHU 453-as pályázatba.

Ezzel kapcsolatban kapott tájékoztató levelet és határozatot a Dél-Békés Mentőcsoport (DBMCS) a Békés Megyei Önkormányzattól. Oravecz Nóra szerint a határozat tartalma nem ad világos képet a hónapokkal ezelőtt megkezdett közös projektjük változtatni kívánt pontjairól.

– A megye rövid és hosszú távú egészségügyi fejlesztést minden erőnkkel támogatni kívánjuk, bár a csatolt tájékoztató levelükből nem derül ki, hogy milyen formában tervezik bevonni a két kórházat. A szabályszerű megvalósításhoz szükség lenne a megyei önkormányzat részéről egy komplett, a projekt újabb komplex változtatását tartalmazó részletes tájékoztatásra, ahhoz hogy a kuratórium elé terjeszthessük az elképzeléseket – fogalmazott a kuratóriumi elnök.

Oravecz Nóra elmondta, hogy a megyei önkormányzat döntésével a mentőcsoport működésére komoly terhet ró. Amíg tisztázódnak a projekt átdolgozásának a részletei, kénytelenek voltak az önkénteseik tevékenységét határozatlan időre felfüggeszteni.

A mezőkovácsházi rendkívüli operatív értekezleten is elhangzott, hogy a raktáron lévő 1000 literes kiszerelésben lévő 40 ezer liter Disinflex felületfertőtlenítőszer-oldat áll rendelkezésre. A kuratóriumi elnök bízik benne, hogy azzal, hogy a szert átadják az önkormányzatoknak hozzájárulhatnak, ahhoz hogy a megyében jelenleg tapasztalt mértéknél ne emelkedjen rohamosan a megbetegedések száma.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.