- hirdetés -

Ittas járművezetés miatt intézkedtek a rendőrök Tótkomlóson egy autóssal. A helyzetet tetézte, hogy a férfi úgy közlekedett, hogy sosem volt jogosítványa. Az ötszemélyes járműben hatan ültek, azonban a négy gyermek közül csak egynek volt gyerekülése.

A tótkomlósi Kossuth utcában szeptember 8-án, az esti órákban állítottak meg a rendőrök egy személygépkocsival közlekedő férfit. A police.hu portál tájékoztatása szerint a szonda alkoholfogyasztást jelzett nála, ezért orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték. A 30 éves békéssámsoni férfi úgy vezetett, hogy sosem volt jogosítványa, ráadásul az ellenőrzéskor hatan ültek az ötszemélyes autóban.

A férfival felesége és négy gyermeke utazott, a gyermekek közül azonban csak egyiküknek, egy kétéves kislánynak volt gyerekülése, hat, négy és hároméves testvérei az autó ülésén ültek. A férfi ellen az Orosházi Rendőrkapitányság ittas járművezetés gyanúja miatt indított szabálysértési eljárást.

A Békés megyei rendőrség továbbra is arra kéri a járművezetőket, hogy vigyázzanak a gyermekekre, tartsák be a közúti közlekedés szabályait! Rövid útra is a magasságuknak megfelelő, az autóba gondosan rögzített biztonsági ülésbe vagy magasítóra ültessék őket és kapcsolják be az őket védő övet! Mutassanak nekik példát, ezért minden esetben használják saját biztonsági öveiket is!

A gyermekbiztonsági rendszer, a biztonsági öv baleset esetén csökkentheti a sérülés súlyosságát, akár életet is menthet. Az ittas vezetés nagymértékben növeli a balesetek bekövetkeztének a kockázatát, ezért a rendőrség mindenkit arra kér, ha alkoholt fogyasztott, ne vezessen!

Kiemelt kép forrása: police.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.