- hirdetés -

Az Orosházi Rock Klub kihasználja a szabályok és a jó idő adta lehetőségeket. Az utóbbi időben szinte minden hétvége koncerttel telik. Szombaton a jazz és a blues játszotta a főszerepet a klub udvarán.

– A műfajok változatosságát szeretnénk minél jobban bemutatni a közönségnek. Az est meglepően jól sikerült, nem is gondoltam volna, hogy ezekre a műfajokra is kíváncsi csaknem száz néző, mivelhogy kb. ennyien voltunk. Ismét jöttek a környező városokból (Szentes,Csongrád, Hódmezővásárhely), ami jelzi, hogy egyre népszerűbb a klub, sőt még a fővárosból is érkezett egy több mint tíz fős társaság. Ez örömmel tölt el bennünket, de tisztában vagyunk az ilyen estek veszélyeivel is, éppen ezért a szükséges intézkedéseket megtettük – nyilatkozta Mihály Zoltán a klub vezetője.

A zene amit hallottunk az nagyszerű volt. Elsőnek a békéscsabai Borneo lépett színpadra, remek koncertet adtak, melyben megmutatták hogyan kell jazz-es felfogásban játszani. Remek feldolgozásokat hallhattunk (Led Zeppelin, Jimi Hendrix stb), és persze emellett olyan jazz-örökzöldek is elhangzottak, mint Herbie Hancock, Jaco Pastorius vagy Miles Davis egy-egy darabja, ezenkívül vagy fél tucat saját szerzemény is.

Nagy élmény volt a harmonika-párbaj (Fotó: Rock Klub)

A zenekar nagyon jól megteremtette a hangulatot a fővárosból érkezett Jack Cannon zenekar előadásához, mely immár másodjára érkezett városunkba. A mintegy kétórás műsorban hallhattunk néhány J.B.Lenoir-feldolgozást, saját számokat, Hendrix-átiratokat és rendkívül pazar szájharmonika-játékot. A koncert fénypontja volt amikor színpadra lépett a zenekar vendége Prekop Győző szájharmonikás, hiszen hihetetlenül improvizatív szájharmonika-párbajt adtak elő az énekes-szájherflissel. Minőségi zene, minőségi előadókkal, nagyszerű hangulatban, és ami nem mellékes, a zenészek is rendkívül élvezték a bulit.

Ha nem jön közbe semmi rendkívüli, akkor következik szeptember 12-én este 20:30-tól az AB/CD nagy izgalommal várt koncertje.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.