- hirdetés -

Ötödik helyen végzett az orosházi női kézilabdacsapat a hétvégi felkészülési tornán. Herbert Gábor vezetőedző szerint van hová fejlődni.

Ebben az évben más formában, nyolc helyett hat, NB I/B-s csapat részvételével zajlott a szokásos nyár végi OXXO Energy Kupa. Elfogadta az orosháziak meghívását az NB I/B nyugati csoportjából a Mohácsi TE, a Gárdony-Pázmánd NK, illetve a Szentendrei NKE együttesei. A keleti oldalról a Kispest NKK Vajk, valamint a Hajdúnánás SK együttesei vettek részt a felkészülési tornán. A színvonalra idén sem lehetett panasz, szinte az összes találkozó az utolsó pillanatban dőlt el.

Két, hármas csoportban, körmérkőzéses formában zajlottak a küzdelmek. Az ott megszerzett helyezés alapján alakultak ki a helyosztók párosításai.

A Mohács ellen nyitotta a tornát az ONKC. Jobban kezdte a mérkőzést a vendég együttes, de az első játékrész közepén kétgólos vezetésre tettek szert az orosháziak. Nem tartott sokáig ez az előny, a hibáinkat kihasználva a Duna-partiak vették kézbe az irányítást és 31-29-es győzelmet szereztek.

Másnap a Gárdony-Pázmánd NK együttese következett. Komoly előnyre egyik együttes sem tudott szert tenni. Védekezésben és kapusteljesítményben is elmaradtak a hazaiak az elvárhatótól, ennek ellenére végig győzelmi esélyük volt. Végül egy utolsó pillanatban kapott góllal, 25-24-re maradtak alul Herbert Gábor tanítványai.

Ez azt jelentette, hogy vasárnap az 5-6. helyért játszottak és végül magabiztos játékkal 46-24-es sikert arattak.

– Picit sajnálom, hogy ötödikek lettünk, de elkeseredve nem vagyok, hiszen apróságok döntöttek a helyezésekről. A torna előtt azt beszéltük, hogy a három napot egybe értékeljük. Még friss az élmény, de érzésre hasonlóan alakultak a mérkőzések, mint korábban a felkészülés során. Már a Mohács ellen is, de főleg a szombati Gárdony elleni találkozón előjöttek olyan problémák, amiben mindenképpen javulnunk kell. Azt gondolom, hogy van lehetőségünk a javításra. A bajnoki rajtig hátralévő két hétben ezen fogunk dolgozni, annak érdekében, hogy pontokkal távozzunk Gödről – értékelte az elmúlt három napot Herbert Gábor.

Ezzel a felkészülési mérkőzések sorozata lezárult. Ugyan még nem bajnoki, de már tétmeccset rendezünk az Eötvös-csarnokban. Szeptember 4-én pénteken a Magyar Kupa első fordulójában a PC Trade Szeged NKE együttesét fogadjuk.

Végeredmény:

  1. Gárdony Pázmánd NK
  2. Kispest NKK Vajk
  3. Hajdúnánás SK
  4. Mohácsi TE
  5. OXXO Energy Orosházi NKC
  6. Szentendrei NKE

Különdíjasok:

Gólkirálynő: Szabó Edina (Kispest NKK Vajk)
Legtechnikásabb játékos: Kaló Zsófia (Mohácsi TE)
Legjobb kapus: Binó Boglárka (Gárdony-Pázmánd NK)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.