- hirdetés -

A Békés Megyei Önkormányzat a Békés Megyei Központi Kórházat is támogatásban részesítette a „Békés megye összefog!” akció keretében létrehozott járványügyi védekezési alapból. Két videolaringoszkópot vásárolt 1,2 millió forintból az intézmény.

A videolaringoszkóp olyan speciális légút biztosító eszköz, amely jelentősen megkönnyíti mind a rutinszerű, mind a nehéz légút biztosítást – írja a Békés Megyei Önkormányzat közleményében. A készülék nagy felbontású képet mutat a pontos légúti anatómiai viszonyokról,továbbá a nyélen található monitornak köszönhetően megnő a távolság a beteg légútja és a légút biztosítást végző orvos között.

Dr. Becsei László, a központi kórház főigazgatója elmondta, hogy az új eszközök alkalmazásával jelentősen csökkenthető a potenciális átfertőződés lehetősége a járványügyi helyzetben.

A koronavírus-járvány elleni küzdelem során az első vonalban az egészségügy dolgozói állnak, ezért ezekkel az eszközökkel szeretnénk növelni mindazok biztonságát, akik a megyénkben élő emberek egészségéért fáradoznak – nyilatkozta Zalai Mihály, a megyei önkormányzat elnöke.

(Fotó: Békés Megyei Önkormányzat)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.