- hirdetés -

Augusztus 25-én, Budakalászon játszotta le utolsó felkészülési mérkőzését az Orosházi FKSE-Linamar kézilabdacsapata. A jelentős változáson átesett házigazda azonban ezúttal jobbnak bizonyult a zöld-sárga együttesnél, akik ötgólos vereségbe szaladtak bele.

A szezon előtti utolsó felkészülési mérkőzés első felében gyorsan ellépett az orosháziaktól a Budakalász együttese, a szünetig azonban sikerült némileg felzárkózni. Az első játékrész 14-10-el zárult, ezt követően azonban ismét növelte a tempót a hazai együttes, a 45. percben már kilencgólos volt a különbség (21-12).

Az orosháziak labdavesztéseit gyors és eredményes kontrákkal büntette a Budakalász. A találkozó végére némileg sikerült a felzárkózás, az egyenlítésre azonban nem volt esélye a viharsarki gárdának, így 27-22-vel zártak. Ratko Djurkovic, vezetőedző is elégedetlenül nyilatkozott, kiemelve, hogy többször is zavar alakult ki a támadógépezetben.

A legeredményesebb orosházi játékos ezúttal a bosnyák légiós, Aldin Sakic volt, aki a legtöbbször próbálkozott lövéssel. Kísérleteinek döntő többsége eredményesnek bizonyult, végül hat góllal zárt. A csapatkapitány, Németh László a támadások mellett a védekezésből is jól vette ki a részét, de a török kapus, Yunus Özmusul is rátalált régi formájára, a vereség ellenére sok bravúrt bemutatott, a ziccerek mellett három büntetőt is hárított.

Az orosházi csapat számára szeptember 2-án veszi kezdetét az idény, rögtön egy igazi nagyágyú, a MOL-Pick Szeged érkezik az Eötvös csarnokba.

Budakalász Kézilabda Zrt. – Orosházi FKSE-LINAMAR 27-22 (14-10)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Budakalász, 80 néző. V.: Kovács T., Mándli.
Orosháza: Özmusul – Kiss A. 1, Sakic 6, Tóth K. 4, Ushal 2, Lele, Németh L. 3 (1). Cs.: Lászlai, Pásztor M. 1, Kancel, Bella 3, Peskov 2. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
A Budakalász legjobb dobói: Koncz 6, Varjú 5.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/1, ill. 1/1.

Kiemelt kép forrása: Budakalász Kézilabda/Facebook

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.