- hirdetés -

Orosháza 33 hulladékgyűjtő szigetét ürítik a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. (VÜRT) munkatársai, Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere utasítására. Ennek oka a mérhetetlen mennyiségben felgyülemlett illegális szemét. Volt olyan sziget, amelyre az ürítés után eltelt egy hét alatt dupla annyi hulladékot hordtak ismeretlenek.

Bár nem a VÜRT feladata lenne, a városvezető utasítására elkezdte a cég a szelektív hulladékgyűjtő szigetek ürítését. Benkő Ferenctől, a VÜRT vezérigazgatójától megtudtuk, a DAREH is elszállítja a konténerek tartalmát, de a mellé elhelyezett szemetet már nem.

– Az ünnepi hosszú hétvége előtt elszállítjuk a felgyülemlett illegális hulladékokat. Az Ady Endre utcai sziget esetében múlt hét csütörtökön már elszállítottuk a szemetet, de pár nap elég volt ahhoz, hogy a korábbinál dupla annyi hulladék keletkezzen a területen – emelte ki Benkő Ferenc. Hozzátette, az illegális hulladék elhelyezése szigorúan tilos és büntethető, fokozott ellenőrzésre lehet számítani a jövőben.

– A többséget joggal zavarja a szigetek körül újra és újra megjelenő áldatlan állapot, melyek felszámolása jelentős összegeket emészt fel. Mindig vannak olyanok, akik illegálisan helyezik el a szemetet, nem kis bosszúságot okozva másoknak. Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy tartsa be a hulladékkezelés szabályait. Tartsuk tisztán környezetünket, hiszen ez valamennyiünk érdeke – fogalmazott a városvezető.

A Hegedűs István utcából is eltűnt a szemét (Fotó: Horváth Bence)

Dávid Zoltán hozzátette, szeptemberben lomtalanítás lesz, akkor mindenki szabály szerint szabadulhat meg a felhalmozott lomoktól, és azok remélhetőleg nem a hulladékgyűjtő szigeteken vagy mellettük végzik. Emellett a lakosság rendelkezésére áll a hulladékudvar is.

A VÜRT munkatársai augusztus 19-én 2500 kilogramm súlyú illegálisan földre lerakott hulladékot gyűjtöttek be a szigetekről. A szemetet a békéscsabai hulladéklerakóba szállítják el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.