- hirdetés -

A Rock Klub folytatta nyári koncertsorozatát, melyben ezúttal a kemény metál zenék kapták a főszerepet. Három zenekar érkezett Orosházára, Sopronból az Innistrad, Budapestről a Rebel és az Akela.

Mindhárom csapat kizárólag saját dalait mutatta be, elsőnek a soproniak léptek színpadra. Elég kemény trash-metált játszottak, olyan dalokkal mint a „Torz világ”, „Hamis próféták”, „A hatalom figyel”. Az Innistrad egy feltörekvő csapat, alig két hete a budapesti Barba Negra-ban is bemutatkoztak. Különösen dalszövegeik figyelemreméltóak, mai témákat érintenek. A zenekar ötven percet játszott, majd ezután következett a Rebel zenekar, mely 2012-ben alakult. Sokak számára kellemes meglepetést jelentett erőteljes, dallamos power-metál zenéjük. Csak néhány dal műsorukból: „Reaktor”, „Ave Ceasar”, „Legyen elég”, „Gyűlülöm a világot”. Az est legjobb hangzását produkálták közel egy órás műsorukkal. Aztán jött az Akela, mely idén ünnepli 30 éves fennállását, melyet egy országos turnéval ünnepelnek. Ennek volt első felvonása az orosházi koncert.

Ezen az estén a keményebb zenéké volt a főszerep (Fotó: Rock Klub)

Az Akelának komoly rajongótábora van, ezt a Rock Klubban is tapasztalhattuk. A közönség soraiban sok „idegen arc” pogózott és csápolt a zenekarnak, sokan jöttek vidékről. Kicsit fáradtnak tűntek, de azért megmozgatták a népet. Sorra jöttek a jól ismert dalok, mint a „Fenevad”, „Fekete bárány”, „Dózsa György”, „Akela”. A zenekar a hazai metál élet meghatározó csapatai közé tartozik már hosszú évek óta.

A Rock Klub igyekezett kedvében járni ezzel a programmal azon rajongóknak, akik a keményebb zenék hívei. Mihály Zoltán a klub vezetője elmondta, hogy itt volt már az ideje egy ilyen „kemény” estnek is, hiszen láthatóan ennek a műfajnak is megvan a közönsége. A műfajok változatossága nagyon fontos – hangsúlyozta – és a klub igyekszik mindenféle műfaj előadóit felvonultatni.

Legközelebb két hét múlva, augusztus 29-én érkezik Győrből a Kétszemközt zenekar, mely a dallamos, kicsit popos rockzenét képviseli, utánuk következik a klub „házi zenekara”, a klasszikus rockot játszó Spektrum.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.