- hirdetés -

A Vöröskereszt fáradhatatlanul szervezi a véradásokat, gyűjti a vért a műtétekhez, nélkülözhetetlen gyógyszerekhez. Ilyen idő tájt azonban kevesebben nyújtják a karjukat, még a rendszeres véradók is.

A biztonságos vérellátáshoz évente 500 ezer (hetente átlagosan kilencezer) egység vérre van szükség, ehhez több mint 300 ezer embernek kell vért adnia. Magyarországon évente átlagosan 150-200 ezer ember szorul vörösvérsejt-koncentrátumra vagy más vérkészítményre, mert baleset éri, műtéti beavatkozáson esik át, vagy vérzékenységben szenved. Bajbajutott embertársainknak évente átlagosan 500 ezer véradás garantálja a szükséges vérkészítmény mennyiségét, amit a lakosság 4-5 százaléka biztosít. A feldolgozott vér, mint gyógyszer, naponta több ezer ember életét menti meg.

Minden véradással három betegnek segíthetünk (Fotó:Rosta Tibor)

– A nyár a szabadságok, a pihenés és a nyaralás időszaka, amikor minden évben kevesebben mennek vért adni, mint az esztendő többi részében. Kiemelten fontos, hogy most, a nyári időszakban is minél többen adjanak vért, éljenek a segítségnyújtás e formájával, hogy folyamatosan biztosítani tudjuk a vérkészítményeket az egészségügyi intézményeknek – mondta el Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés-megyei Szervezete elnöke.

Az Orosházi Véradó Állomáson augusztus hónapban is több alkalommal várják a véradókat, akik valamennyien ajándékot is kapnak önzetlen, segítő gesztusukért.

Az Orosházi Véradó Állomáson, a Könd utca 59 szám alatt az alábbi időpontokban szervez véradásokat a Vöröskereszt:

2020. 08. 13. csütörtök délelőtt, 08-12 óráig, 2020. 08. 18. kedd délelőtt 08-12 óráig, 2020. 08. 25. kedd délelőtt 08-12, 2020. 08. 27. csütörtök délelőtt 08-12 óráig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.