- hirdetés -

Újabb szorosnak ígérkező felkészülési mérkőzés várt az Orosházi FKSE-Linamar kézilabdacsapatára, akik a Dabas és a Cegléd után ezúttal az Egert fogadták augusztus 5-én, a Táncsics Mihály Gimnázium tornatermében. Végül egy viszonylag kevésgólos mérkőzésen 24-24-es döntetlent értek el jól küzdő riválisaik ellen.

Tovább folytatódott az orosházi kézilabdázók felkészülése, augusztus 5-én egy hétközi edzőmérkőzés keretében ezúttal az Eger csapatát fogadták. Néhány napja az orosháziak utolsó légiósa Aleksej Peshkov is megérkezett, aki egyből a kezdőcsapatban kapott helyet. Az első gól azonban a vendégek szerezték, a házigazda zöld-sárga mezesek az 5. percben voltak először eredményesek.

Az első percekben mindkét fél jól védekezett, a támadások azonban ekkor az egrieknek sikerültek jobban, a 15. percben 6-8 volt az eredmény. Ezúttal a mérkőzés nagy részében nem fej-fej mellett haladt a küzdelem, de az orosháziak sem engedték, hogy ellenfelük nagyon ellépjen. Az első játékrészben a szerencse sem állt melléjük, többször is előfordult, hogy a kapufát találták el. Félidőre 12-14-el vonulhattak a felek.

A második félidőben fokozatosan kapaszkodtak fel a hazaiak, többször is egygólosra kozmetikázták hátrányukat, az egrieknek viszont szinte mindig volt válasza. Így folytatódott a mérkőzés egészen a 46. perc környékéig, amikor hosszú idő után ismét döntetlent mutatott az eredményjelző (19-19), majd a két Aleksej, Peshkov és Ushal szép összjátékának köszönhetően 20-20-ra módosult az eredmény.

Továbbra is kevés gól esett, 21-21-nél ráadásul kettős emberhátrányba kerültek az orosházi játékosok, ám Kiss Axelt ez egy cseppet sem zavarta meg, labdát szerzett, bevágta és a mérkőzésen először vezetéshez juttatta csapatát. Még mindig kettős emberhátrányban a másik szélen Németh László is megvillant. Ezúttal már az Eger futhatott az eredmény után.

Ez azonban sikerült a lelkesen játszó vendégeknek, akik az utolsó másodpercekben 24-24-re módosították a végeredményt. A Dabas elleni döntetlent és a Cegléd elleni győzelmet követően tehát ezúttal ismét döntetlent játszott a csapat. Folytatás pénteken (19:00) és szombaton (11:00) a Veszprém U22-esei ellen.

Orosházi FKSE-LINAMAR – SBS-Eger 24-24 (12-14)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 100 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.
Orosháza: Özmusul – Pásztor M. 1, Peskov 5, Ushal 4, Kancel, Tóth K. 1, Németh L. 2. Cs.: Majdán (kapus), Sakic 5, Kiss A. 2, Lele 2, Bella 2, Lászlai, Molnár G. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Az Eger legjobb dobói: Lezák 6, Schmid 5.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 0, ill. 5/4.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.