- hirdetés -

Magabiztos győzelemmel zárta első edzőmérkőzését az orosházi női kézilabdacsapat.

Öt hónappal ezelőtt, március 7-én játszott utoljára bajnoki mérkőzést az OXXO Energy Orosházi NKC. Ennek a hosszú időszaknak köszönhetően nagy kedvvel és lendülettel léptek pályára Herbert Gábor tanítványai az augusztus 5-ei békéscsabai edzőmérkőzésen. Az ellenfél az NB II-ben és az ifjúsági elsőosztályban szereplő Békécsabai ENKSE volt.

A kezdeti bizonytalanság után fokozatosan lendült játékba a vendég csapat. A csabai fiatalok szerezték a találkozó első góljait, de pillanatok alatt megfordult az állás és átvette a vezetést az Orosháza. A 10. percben 5-8-nál már három gól volt a két csapat közötti különbség. A félidő közepén sort cserélt a vezetőedző, de a lendület és a hatékonyság sem csökkent. Fokozatosan növelte előnyét az ONKC, a szünetben hat gól volt az előnyük (30. perc 15-21).

A folytatásban sem változott igazán a játék képe, mind a két együttes gyors, lendületes játékot játszott. Maláti Dóra góljával már hét góllal vezettek az orosháziak a 40. percben.

A legvégén már szinte csak az ifjúsági korú játékosok szerepeltek a pályán, a különbség azonban nem csökkent. Végül 13 gólos, 28-41-es sikert arattak az első felkészülési mérkőzésen.

– A találkozó tökéletesen szolgálta a felkészülésünket, a játékosaim hozzáállásával is elégedett vagyok. Az egyik legfontosabb, hogy nem sérült meg senki. A békéscsabai fiatalok végig nagy iramot diktáltak, ezt a tempót kellett felvennünk nekünk is.Természetesen előjöttek a hibák, de az út elején ez még nem meglepő – fogalmazott a találkozót követően Herbert Gábor.

Pénteken Szegeden a PC Trade Szeged NKE ellen lép pályára az ONKC.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.