- hirdetés -

Az Orosházi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte egy április 7-e óta letartóztatásban lévő 35 éves büntetett előéletű – korábban kábítószer birtoklása miatt két alkalommal is büntetett – orosházi illetőségű, de magyarbánhegyesi tartózkodási helyű férfi letartóztatásának meghosszabbítását.

A rendelkezésre álló adatok szerint a munkanélküli férfi már 2014 óta rendszeresen értékesít Orosházán kábítószereket és más tudatmódosító szereket. A 2020. április 4-én vele szemben foganatosított rendőri intézkedés során tőle, illetőleg magyarbánhegyesi lakóhelyén
kábítószernek minősülő kannabiszt és amfetamin tartalmú „Speedet” foglaltak le, az általa használt mérleg felületén pedig ezen kábítószereken kívül kokainmaradványok is voltak.

A kényszerintézkedés meghosszabbításának kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert tartani lehet attól, hogy a terhelt szabadlábra kerülése esetén a tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével, elrejtésével, illetőleg a tanúk befolyásolásával a bizonyítás meghiúsítására törekedne, valamint az előéletére figyelemmel a bűnismétléstől is tartani lehet.

Kiemelt kép: promenad.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.