- hirdetés -

Már több, mint húsz éve tartja meg nyári játszóházait a Justh Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtára és ez idén sincs másképp. A rendszeres kézfertőtlenítésre és az egészségügyi előírásokra odafigyelve fogadták az érdeklődő gyerekeket, akik minden nap különböző alapanyagokból készítettek különböző apróságokat.

– A korábbi alkalmak során egy időpont volt júliusban és egy augusztusban. Ezután mindkettőt augusztusra tettük, hiszen az elmúlt években úgy tapasztaltuk, akkor nagyobb volt az érdeklődés. Ezúttal minden nap 9 óra és dél között tartanak a foglalkozások, tehát most nem napközi rendszerben fogadjuk a gyerekeket – mesélte Tengerics Éva, gyermekkönyvtáros.

Hozzátette, az apróbb módosítások ellenére a lényeg továbbra sem változott: olyan helyet biztosítani a gyerekeknek, ahol jól érzik magukat, kreatív tevékenységet folytathatnak és alkothatnak valami szépet. Idén emellett elővigyázatosságból a különböző egészségügyi, biztonsági előírásokra és a rendszeres kézfertőtlenítésre is kiemelt figyelmet fordítottak.

Igyekeztek olyan lehetőséget biztosítani a gyerekeknek, ahol valami szépet alkothatnak (Fotó: Horváth Bence)

A gyerekek az első nap papírból készítettek különböző virágokat és koszorúkat ábrázoló dísztárgyakat, míg kedden mókás telefontokok, kulcstartók és füles tartók filcből való elkészítésén volt a hangsúly.

– Többféle alapanyagból dolgozunk, a papír és a filc mellett például a jövő heti foglalkozások során a gyöngy is előkerül majd. Minden délelőtt olyan apróságokat készítünk, ami hasznos és szép, ezeket természetesen hazavihetik a gyerekek. Igyekszünk úgy elkészíteni ezeket a munkadarabokat, hogy azok is találjanak maguknak megfelelő elfoglaltságot, akik kezdők és azok is, akik már régebb óta járnak hozzánk – tette hozzá Tengerics Éva.

Többféle alapanyagból is dolgoznak a foglalkozások során (Fotó: Horváth Bence)

A részvétel nincs regisztrációhoz kötve a gyerekek minden nap érkezési sorrendben foglalhatják el a helyüket. Az augusztus 3. és 7. között zajló első időpontot követően a jövő héten, augusztus 10. és 14. között is megrendezik a foglalkozásokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.