- hirdetés -

Április hónap végén közzétettünk oldalunkon egy koronavírus-előrejelzést. A koronamonitor oldalán július végéig becsülték meg a magyarországi adatok változását. Lássuk, mennyire sikerült előre megjósolni a vírus terjedését!

Ma, augusztus 3-án a koronavirus.gov.hu adatai szerint az elhunytak száma 597 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 534 fő. Jelenleg 74 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Az áprilisban közzétett előrejelzés szerint július 25-én az enyhe fertőzöttek száma 829-re, a kórházi kezelés alatt állóké 435-re tehető. Az elhunytak száma ekkorra 578 lesz, a szükséges intenzív ágyak száma pedig egészen idáig nem fogja meghaladni a 70-et.

Itt az újabb előrejelzés október végéig

A legközelebbi értéket a halálozások száma mutatja, ott egy néhány tíz fős túlbecsülés lett csupán. A fertőzöttek száma kevesebb, mint amit az áprilisban közzétett grafikonon láthattunk, és sokkal kevesebbeket ápolnak kórházban, mint azt előre jósolták volna.

Visszaemlékezve az április végi járványhelyzetre, akkor úgy tűnt, ez az előrejelzés túlságosan optimista. Szerencsére nem lett az.

A koronamonitor október végéig mutató előrejelzése szerint egy augusztus eleji felszállóív után a hónap 10. napját követően mind az enyhe fertőzöttek, mind a lappangók, és így természetesen a kórházi kezelés alatt állók száma is csökkenni fog. Reméljük, a koronamonitornak ismét igaza lesz!

A koronamonitor előrejelzése a koronavírus magyarországi változásáról

Kiemelt kép: dunaujvaros.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.