- hirdetés -

Kiélezett küzdelmet hozott az Orosházi FKSE-Linamar és a Dabas kézilabdázóinak pénteki összecsapása. A mérkőzésen szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, végül igazságos, 30-30-as döntetlen született.

Július 24-én végre elérkezett a régóta várt pillanat, ismét kézilabda mérkőzés helyszíne volt az Eötvös csarnok. Ha nem is telt csordultig a lelátó, de sokan voltak kíváncsiak az Orosházi FKSE kézilabdázóinak első edzőmérkőzésére a 2020/2021-es szezon előtt.

Az ellenfél ezúttal a Dabas gárdája volt, ahol többek között a Budakalásztól megvásárolt új játékosok, a magyar válogatottból is ismert Szöllősi Szabolcs, valamint a néhány éve még orosházi színekben kézilabdázó Antal Szabolcs is pályára lépett.

A mérkőzés első gólját az orosházi alakulat szerezte, viszont gyorsan jött is a válasz. Ez az egész mérkőzésre jellemző volt, a csapatok szinte végig fej-fej mellett haladtak, 3 góllal egyiküknek sem sikerült meglépnie. A Dabas is megszerezte a vezetést a 6. percben, de a sárga-zöld mezes alakulat is tartotta a lépést, Ratko Djurkovic a 9. percben kért időt.

A játék képe nem sokat változott, a 15. percet követően 9-10-et mutatott az eredményjelző. Az orosháziak jól játszották meg szélsőiket, a csapatkapitány Németh László és Kiss Axel is eredményes volt, de Yunus Özmusul is szép védésekkel szállt be a mérkőzésbe. 15-13-ra elhúzott a csapat, erre viszont a Dabasnak volt válasza, a félidőre már 15-16-tal vonulhattak a felek.

A második félidő vendéggóllal indult, de az orosházi játékosok sem hagyták magukat. A második félidő közepe felé haladva Döme Szabolcs percei következtek, aki 20-20-ra, pár pillanattal később pedig 21-21-re módosította az eredményt. A Dabas azonban ekkor ismét ellépett, a 45. percben azonban az új szerzemény, Aldin Sakic akadályozta meg a nagyobb különbségű részeredményt.

Ez csapattársainak is erőt adott, Tóth Károly és Németh László is eredményes volt, az utolsó 10 percre már orosházi vezetéssel fordultak a csapatok. 3 perccel a vége előtt viszont ismét a Dabas került előnybe, de erre is volt válasza a jól küzdő orosháziaknak. 30-30-ra egyenlítettek, Özmusul pedig hétméterest hárított.

A mérkőzés utolsó pillanatai sem teltek izgalommentesen, amikor újabb büntetőhöz jutott a Dabas, Özmusult ráadásul piros lappal állították ki a játékvezetők a játék késleltetése miatt. Ezt azonban nem sikerült értékesíteniük a vendégeknek, így maradt a 30-30-as végeredmény.

– Klasszikus első mérkőzés volt. Nehéz dolguk volt a fiúknak, hiszen hosszú szünet után tértek vissza, de túl sok butaságot követtek el a pályán. Biztos vagyok benne, hogy ez lesz az év legrosszabb mérkőzése – nyilatkozta Ratko Djurkovic a klub honlapján.

Az orosházi kézilabdázók következő edzőmérkőzésükön, július 31-én a Cegléd csapatát fogadják.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Dabasi KC VSE 30-30 (15-16)

Felkészülési kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 100 néző. V.: Paska, Varga S. Orosháza: Majdán – Kiss A. 2, Tóth K. 4, Bella 1, Döme 6, Sakic 6, Németh L. 6 (1). Cs.: Özmusul (kapus), Lászlai 1, Kancel, Lele, Molnár G., Ushal 4, Pásztor M. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. A Dabas legjobb dobói: Török Á. 5, Hajdú, Ács 4-4.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 2/0.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.