- hirdetés -

Jelentősen átalakult és megfiatalodott csapattal vág neki a következő szezonnak az orosházi másodosztályú női kézilabdacsapat. Az öt új érkező játékos mellett saját utánpótlásából is merít az ONKC.

Egy nem éppen átlagos szezon után hasonlóan érdekes és kihívásokkal teli idény várja a csapatokat. Ez igaz az Oxxo Energy Orosházi NKC másodosztályú együttesére is. A klubnál bíznak abban, hogy kedvezően alakul a járványügyi helyzet, amely nem fogja befolyásolni a következő kiírást. A csapatkapitány szerint ebben az évben jóval többet kell majd dolgozniuk céljaik eléréséhez.

– A múlt hét a ráhangolódásról és a csapategység kialakításáról szólt. Izgalmas lesz a szezon és a felkészülés, hiszen több mint három hónapot hagytunk ki. Nagyon sok munka vár ránk annak érdekében, hogy szeptembertől olyan teljesítményt nyújtsunk, ami céljaink eléréséhez szükséges. Kicsit izgulok a vírus miatt, de vigyázunk magunkra és egymásra – fogalmazott Antal Jenifer.

Antal Jenifer szerint különösen nehéz év vár rájuk (Fotó: Horváth Bence)

Dancsó Attila elnök is megerősítette a kapitány szavait. Minden előírást, ajánlást betartanak annak érdekében, hogy a játékosok és stáb egészségét megőrizzék.

A klubvezető elmondta, hogy idén egy komoly döntést hoztak, ami az új csapat kialakítását illeti. Ahogy arról korábban beszámoltunk heten nem az ONKC színeiben folytatják pályafutásukat, pótlásukat nagy részben saját nevelésű kézilabdázókkal igyekeztek megoldani.

– Egy nagyon fiatal csapatot állítottunk össze, összesen hét ifjúsági korú játékos került fel a felnőtt keretbe. Bízunk benne, hogy minél többen megállják a helyüket majd a nagyok között. Büszkék lehetünk az utánpótlásban zajló munkára – nyilatkozta Dancsó Attila, hozzátéve, hogy a másodosztályban különösen nehéz év vár a gárdára.

Csak a fiatalokon múlik, hogy élnek-e a lehetőséggel (Fotó: Horváth Bence)

– Évek óta olyan munka folyik az első csapatnál, amellyel akár egy magasabb osztályban is megállná a helyét, de nem szeretnék elkiabálni semmit. A legfontosabb, hogy végezzük a dolgunkat. A Magyar Kézilabda Szövetség átszervezte a bajnokságot, az első hét helyezett őrizheti meg biztosan az NB I/B-s tagságát a szezon végén. Szoros és nehéz pontvadászat elé nézünk, amelyen új edzővel és új játékosokkal indulunk. Óvatosan fogalmaztuk meg céljainkat, de bízom benne, hogy nem csak a biztos bennmaradást tűzhetjük ki magunk elé – mondta az elnök.

Dancsó Attila szerint büszkék lehetnek az utánpótlásban zajló munkára (Fotó: Horváth Bence)

A fiatalok mellett természetesen tapasztalt játékosok is érkeztek Orosházára, ám még ők is a fiatalabb korosztályhoz tartoznak. Az NB I/B nyugati csoportjából teszi át székhelyét a beálló Magó Anna, a balátlövő Szabó Dorina, az irányító poszton játszó Márczy Tekla valamint a balszélső Moharos Vivien is. Balkezes fronton is jelentősen erősödik a csapat Maláti Dóra személyével, aki Kecskemét helyett választotta a kék-fehéreket. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a kispadon is változás történt, ettől a szezontól kezdve Herbert Gábor irányítja az ONKC-t.

– Nagyon jól érzem magam a klubnál. Alakul a csapat, a múlt hétvégi közös gyomaendrődi program is jól sikerült, a hangulatra nincs panasz. Egyelőre az út elején járunk, eddig fizikai felméréseket végeztünk, de összességében nincsenek rossz állapotban a játékosok. Természetesen van hová fejlődni, de ez ebben az időszakban normális. Főleg ez a hét az állóképesség megszerzéséről szól majd, de a felkészülés alatt végig szerepe lesz a labdának és ahogy haladunk előre az időben egyre inkább kerül majd előtérbe. A fokozatos terhelés most kiemelten fontos, hiszen hosszú idő telt el a megszokott közös edzések nélkül – fogalmazott a tréner.

Herbert Gábor jól érzi magát Orosházán (Fotó: Horváth Bence)

A szakember elmondta, hogy a nyolc hetes felkészülés 19 fővel zajlik majd, Vörös Bettina jelenleg is a rehabilitációt végzi. Már több felkészülési mérkőzést beterveztek a programba, illetve a szokásos hazai rendezésű tornát is megtartják, ám ennek részleteit később osztják meg a szurkolókkal.

A felkészülést végző 20-fős keret

Kapusok: Cseh Roberta, Gedó Fanni.
Balszélsők: Antal Jenifer, Moharos Vivien.
Átlövők, irányítók: Tóth Sára, Gabnai Alexandra, Szabó Dorina, Nemes Nóra, Márczy Tekla, Maláti Dóra, Kenyeres Barbara, Papp Eszter, Szöllősi Dorottya, Vörös Bettina (sérült).
Beállók: Mikula Dóra, Magó Anna, Ács Orsolya.
Jobbszélsők: Horváth Bíborka,Buczku Bonita, Bíró Petra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.