- hirdetés -

A távozó Márton Gábor helyét a mai nappal az orosházi Boér Gábor foglalja el.

A labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszeg vasárnap délután hivatalos honlapján jelentette be, hogy mindenben megállapodott a legutóbb Kazincbarcikán dolgozó Boér Gáborral, így a 2020–2021-es évadban ő irányíthatja majd a zalai együttest.

Sallói István, a ZTE sportigazgatója a ztefc.hu oldalon elmondta, hogy mint sportigazgató szeret fiatal edzőknek lehetőséget adni, így Csertői Aurél, Mészöly Géza, Bekő Balázs, Horváth Ferenc és Márton Gábor után Boér Gábor veheti át a vezetőedzői irányítást. „Felvázoltuk Gábornak a következő évekre elképzelt stratégiánkat, amellyel teljes mértékben azonosulni tud. Szeret fiatalokkal dolgozni, de eredményorientált, így vele építhetjük fel az új csapatunkat – mondta a ZTE sportigazgatója.”  Sallói hozzátette, hogy már régóta követik Boér edzői munkásságát, meggyőző volt eddigi munkája.

Boér Gábor (b) és Végh Gábor tulajdonos Fotó: ztefc/facebook

Az újonnan kinevezett szakember újságírói kérdésre elmondta, hogy: „Egy olyan edzőtől, aki még nem dolgozott NB I-ben nyilvánvalóan őszinte első mondatnak számít az, hogy megtiszteltetés egy ilyen nagy múltú csapat kispadját megkapni az első osztályban – idézi a ztefc.hu Boért. – Nem titkolom, mindig erre vágytam, ezért kezdtem edzősködni, ide akartam eljutni. Köszönöm Végh Gábor tulajdonos úrnak és Sallói István sportigazgatónak, hogy rám gondoltak, és bizalmat szavaztak nekem. Ehelyütt is meg kell köszönnöm a Kazincbarcika tulajdonosának, Sztupák Péter úrnak a nagyvonalú hozzáállását, hiszen ő tette lehetővé, hogy élő szerződésem ellenére a ZTE hívására igent mondhassak. Ezzel le is zárnám a mondandómat, a megtiszteltetés és a köszönet kinyilvánítása után mostantól csak azzal szeretnék foglalkozni, amire szerződtem: dolgozni a ZTE sikeréért. A tulajdonos és a sportigazgató egyértelművé tette, hogy bíznak bennem és a stábomban, és semmi más dolgom nincs, mint bizonyítani azt, hogy kemény munkával egy fiatal magyar edző is sikeres lehet az első osztályban. Hiszek magamban, és a stábomban, azt, hogy most itt lehetünk a munkánknak köszönhetjük, tudjuk, hogy erre lehet csak alapozni, úgyhogy munkához is látunk.”

Boér Gábor munkáját Makra Zsolt pályaedző, Dürgő Péter videoelemző, Vlaszák Géza kapusedző és Zombori Regő erőnléti edző segíti.

Az OrosCafe részéről is feltettünk néhány kérdést az újdonsült egerszegi trénernek, az interjút hamarosan közzétesszük.

Kiemelt kép: Oroscafe

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.