- hirdetés -

Nehéz időszak után a művelődési központ dolgozói minőségi programokkal készülnek az orosháziaknak. Amennyiben a járványügyi helyzet engedi az augusztus 20-i héten minden korosztályt megszólító koncerteken kapcsolódhatnak ki a helyiek, de egy nagyobb rendezvénysorozat szervezése is elkezdődött.

A koronavírus-járvány jelentősen befolyásolta a mindennapokat, komoly hatással volt a városi kulturális programokra is. A Petőfi Művelődési Központ (PMK) munkatársainak éppen ezért az elmúlt hónapokban új kihívásokhoz kellett alkalmazkodniuk.

– Kiválóan helyt állt a PMK Orosháza kollektívája. Újra tervezve ugyan, de a veszélyhelyzetben is folytatódott az a közösségformáló és építő munka, melyet az elmúlt években megteremtettek, az eddigi feladatok teljesítése mellett újakat is vállalva. Bízunk abban, hogy a jövőben ismét lesz lehetőség megtölteni látogatókkal Orosháza közösségi tereit, és a nehéz próbatételt követően közös kikapcsolódást nyújtanak a minden korosztályt megszólító rendezvények – emeli ki Oravecz Nóra területért felelős alpolgármester.

Újító gondolat volt, hogy különböző internetes felületeket kihasználva tárlatokat tartottak. Mint azt Lajti Tímea ügyvezetőtől megtudtuk, ezekkel kapcsolatban számos pozitív visszajelzés érkezett, így az már biztos, hogy az ilyen jellegű programok a jövőben is megtalálhatók majd a művelődési központ széles palettáján.

Fotó: Palcsek István

Június közepe óta az élet is visszatért a házba, már elindultak a különböző csoportok edzései és a nyári táborok is. Csatlakoztak egy országos rendezvénysorozathoz is, ebben térzenei események marketing tevékenységében és szervezésében vállaltak szerepet.

Ezen kívül már a saját programok tervezését is elkezdték. Elsősorban kisebb, családias eseményekre készülnek az Árpád-kertben, melyekről folyamatosan tájékoztatják majd az orosháziakat.

– Mindemellett várjuk a kormány döntését a nagy rendezvényekkel kapcsolatban. Mi bizakodóak vagyunk, ezért augusztus 15-e után szeretnénk egy nagy bulit tartani. A terveink szerint augusztus 20-án Omega, 21-én Fásy mulató és 22-én Margaret Island koncertek várhatók – vázolja elképzeléseiket Lajti Tímea.

A Fásy mulató ismét Orosházán (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A tavasszal elmaradt előadásokkal kapcsolatban elmondta, hogy ezek jelentős részét ősszel pótolják be, illetve egy nagyobb rendezvénysorozaton is dolgoznak, amiről csak annyit árult el az ügyvezető, hogy ez a “PMK 50” névre hallgat majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.