- hirdetés -

Tovább javult Orosháza és a környező települések közbiztonsága – ezt mutatják az adatok is. A testület előtt számolt be Czecher Péter ezredes, orosházi rendőrkapitány július 9-én.

Folytatódott a csökkenő tendencia, hiszen a regisztrált bűncselekmények száma 2018-hoz képest 26,7 százalékkal csökkent, a 2018-as 344 esethez képest tavaly 252 bűncselekményt regisztráltak, amely az elmúlt 20 év legalacsonyabb adata.

– A regisztrált bűncselekmények tekintetében a bűnözési gyakoriság, vagyis a százezer lakosra jutó bűncselekmények száma az elmúlt évben 831 volt, amely a 2018-as 1130-hoz képest további jelentős mérséklődést jelent – fogalmazott Czecher Péter hozzátéve, hogy ez a megye legkedvezőbb adata.

(Fotó: Horváth Bence)

Az orosházi rendőrök a kapitányság illetékességi területén 6247 esetben 58 540 óraszámban látták el feladataikat a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében.

Csökkent a kiemelten kezelt bűncselekmények száma is. Ide soroljuk többek között a garázdaságot, rablást, a kiskorúak veszélyeztetését is. 2019-ben az előző évi adatokhoz képest 160-ról 106-ra csökkent, ami 33,7 százalékos mérséklődést jelent.

Az adatok alapján megállapítható, hogy Orosháza bűnügyi és közbiztonsági helyzete jó színvonalú. A város nem tartozik a bűnügyileg fertőzött területek közé.

A közbiztonsági helyzet sem változott lényegesen 2018-hoz képest. A személyi sérüléses balesetek száma eggyel növekedett, míg halálos tragédia nem történt.

– Ennek ellenére továbbra is az egyik legfontosabb feladatunknak tekintjük a baleseti helyzet további javítását. Szigorúan fogunk fellépni azokkal szemben, akik a KRESZ előírását tudatosan megszegve és mások testi épségét, biztonságát kockázatnak teszik ki – emelte ki Czecher Péter.

A rendőrkapitány összegezve elmondta, Orosháza közbiztonsági helyzetének fenntartása és az elért eredmények megtartása és további javítása olyan feladatok, amelyekért naponta meg kell küzdeniük. Ennek érdekében kérik az önkormányzat, a társszervek, civil szervezetek támogatását a jövőben is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.