- hirdetés -

Az orosházi születésű játékos a Mezőkövesdet hagyta ott a Vasasért.

A labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas hároméves szerződést kötött Silye Erikkel, aki az élvonalbeli Mezőkövesdnél mutatott produkciója alapján az NB I-ben az elmúlt idény harmadik legjobb bal oldali védője lett a Nemzeti Sport osztályzatai alapján – olvashattuk az nso.hu oldalon.

A 24 éves Silye Erik Békéscsabán, a Ferencvárosban és Soroksáron is játszott, a Mezőkövesdnél az FTC kölcsönjátékosaként szerepelt. Az NB I-ben eddig 41 mérkőzésen szereplő játékosnak még egy évre szóló szerződése volt a zöld-fehéreknél, de a két klub megállapodott arról, hogy végleg a Vasashoz kerül.

Silye Erik élvonalbeli rutint szerzett a Mezőkövesdnél (Forrás: index.hu)

– A bal oldali szélső védő posztján feltétlen erősítésre szorultunk, amit reményeink szerint Silye Erikkel hosszú távon és színvonalasan tudunk megoldani. Silye már jelenleg is az egyik legjobb magyar játékos ezen az „országos hiányposzton” és fiatal korából adódóan komoly potenciál rejlik benne. Az előttünk álló szezonban segítségünkre lehet a feljutás kiharcolásában, majd a jövőben remélhetőleg az élvonalban is – fejtette ki Silyéről Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója az egyesület online felületén.

Nagyon hízelgően nyilatkozott Önről Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója.

– Megtisztelőek a szavai, nagyszerű embert ismertem meg benne, remélem sok sikert fogunk közösen elérni!

Mezőkövesden lett NB I-es játékos. Hogyan emlékszik vissza a kövesdi két évre?

– Csak pozitív emlékeim vannak a mezőkövesdi időszakról, annak ellenére, hogy tavasszal lecsúsztunk a harmadik helyről és a kupadöntőben is kikaptunk. Nagyszerű embereket ismertem meg, nagyon sokat fejlődtem és óriási előrelépés, egyben önigazolás volt számomra, hogy van keresnivalóm az első osztályban.

A Vasas szurkolói egy év múlva bajnokcsapatot szeretnének ünnepelni ebben a modern stadionban Fotó: Betkó Tamás

Miért a Vasast választotta?

– A Vasas már a téli átigazolási szezonban megkeresett, céltudatos tervekkel, tudatosan felépített koncepcióval, így már akkor is szimpatikus volt a lehetőség, hogy Angyalföldre tegyem át a székhelyem. Akkor nem jött létre az üzlet, viszont az azóta eltelt időben folyamatosan kontaktban voltunk, szimpatikus volt, hogy nem mondtak le rólam, nem fordultak más játékos megszerzése felé.

Nem tartja visszalépésnek a másodosztályt?

– Nem tartom visszalépésnek, hiszen egy alaposan megtervezett hosszútávú építkezés vette kezdetét, mely nem sok helyen mondható el jelenleg Magyarországon. A Fradival még egy év volt a szerződésemből, de egyértelműen az eladásomat preferálták, a Vasas pedig hamar egyezségre jutott a ferencvárosi vezetőséggel és velem is. Három éves szerződést írtam alá, úgyhogy nem is lehet más a célom, minthogy bajnokként jövőre újra az első osztályban szerepelni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.