- hirdetés -

A napokban újra edzésbe álltak az OMTK-ULE futballistái. A keret még képlékeny, de néhány edzőmeccs időpontja már biztos. Szombaton pályára lép a Rákóczi.

Több távozó az ULE-nél

A koronavírus után május közepétől elkezdték, majd kisebb megszakításokkal július 9-től újra munkához látott az OMTK-ULE labdarúgó csapata. A gazdasági megszorítás az orosházi egyesületet sem kerülte el, így a szokásosnál nagyobb a játékosmozgás a nyári átigazolási időszakban. A keretben képlékeny minden, hiszen javában tart az átigazolás. Ami biztos, hogy távozott Lévai Balázs (Budapesten talált munkát), Marunák Levente, Barna Márton (Budapesten folytatja tanulmányait), Simon Róbert, Deli Lajos, Kukovecz Dániel. Az érkező oldalon egyelőre a csabacsűdi Kasik Márk található.

– Július 9-én, csütörtökön kezdtük meg a felkészülést. Kvasznovszky Józseffel közösen visszük a megyei I. osztályú csapatot. Heti három edzést és egy edzőmérkőzést tervezünk.  Egy eléggé felforgatott kerettel vágunk neki. Nagyon sok játékos távozik. Pontos létszámot még nem tudunk, de reméljük, újabb távozónk már nem lesz. Igazolni nem igazán tudunk, de bízunk benne azért, hogy lesz egy-két érkező is, mert szűkös a keretünk. Szerencsénkre van egy jó U19-csapatunk, amelyre eddig is és most is számíthatunk. A bajnokság létszáma még nem ismert, de jó lenne, ha minimum 12-14 csapat részvételével indulna – ismertette a jelenlegi helyzetet Buza Barnabás szakmai vezető.

Miszlai Lászlótól (b) gólokat várnak az ULE-nél (Archív fotó: Rosta Tibor)

Kicserélődött kerettel a Rákóczi

A Rákóczi még nem tudja, hova sorolja be a versenybizottság. Ami biztos, hogy Kormányos Antal edző érkezésével hét játékos csatlakozott a telepi gárdához: Györgyi Tamás (Kaszaperről), Iványi Mihály (Gádorosról), Kránitz Krisztián (újra kezdte), Krivik Gergely (Gádorosról), Kecskeméti Sándor (Nagyszénásról), Nagy Dávid (Gádorosról), Lipcsei Líviusz (Gádorosról). Távozási szándékát Pecznyik Lajos (Gádoros), Tóth Krisztián, Kolozsvári Csaba és Kolozsvári János, Kasza Tibor (Fábiánsebestyén), valamint Tóth László II. jelentette be. Dudás Patriknak rendben vannak az orvosi eredményei, így újra munkába állhat.

– Július 7-én elkezdtük a felkészülést az új szezonra. Valóban nem tudjuk még, hogy melyik osztályba nyerünk besorolást, de az átigazolások és az elvégzett munka az osztályba sorolástól független. Heti három alkalommal találkozunk, ebből kettő lesz edzés, egy pedig felkészülési mérkőzés. Szeretnénk a második vonalban szerepelni, bárhogyan is hívják majd a csoportot – nyilatkozta az első edzési napot követően Kormányos Antal edző.

Elekes Károly rutinjára nagy szükség lesz Rákóczitelepen (Archív fotó: Rosta Tibor)

Edzőmérkőzések:

Július 11. (szombat): Rákóczi – Mezőkovácsháza, Rákóczitelep, 17 óra
Július 18. (szombat): Rákóczi – Csabacsűd, Rákóczitelep, 10 óra, OMTK-ULE – Szentesi Kinizsi, ULE-bázis, 10 óra
Július 22. (szerda): Hódmezővásárhely – OMTK-ULE, Hódmezővásárhely, 18 óra
Július 30. (csütörtök): Rákóczi – Újszegedi TC, Rákóczitelep, 18 óra.
Augusztus 1. (szombat): Rákóczi – Mártély, Rákóczitelep, 17 óra
Augusztus 8. (szombat): Rákóczi – Pusztaföldvár (Időpont még nincs)

(Kiemelt archív fotó: Palcsek István)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.