- hirdetés -

Március közepén fúvós zenészeink is letették a lantot, pontosabban a kürtöt, szaxofont. Attól fogva hosszú hetekig csupán a virtuális térben találkozhattak, és bár a karantén alatt is igyekeztek újdonságokkal szolgálni, alig várták, hogy megint összeüljenek és közönség elé lépjenek. Hamarosan teljesül a kívánságuk, ami nem csak nekik, de a város minden, az Orosházi Fúvószenekart szívébe zárt lakójának is nagy öröm.

Újra miénk a tér! Ezzel a szlogennel hirdette meg a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség, hogy a zenekarok és különféle mazsorett csoportok foglalják vissza a teret a koronavírustól.

Mint az Orosházi Fúvószenekari Egyesület elnökétől megtudtuk, a karantén zenélés nagyon nem elégítette ki zenekari tagokat, ezért is várták türelmetlenül, hogy megérkezzen a népegészségügyi állásfoglalás, mely megengedi a próbákat.

A levél sokat váratott magára, végül azonban mégis megérkezett. Most pedig több tucatnyi kihagyott próba után az első fellépésre készül a banda.
– Műsorra könnyűzenei számokat tűztünk, melyek jó része a decemberi szilveszteri hangversenyen is hallhatott a nagyérdemű. Öröm, hogy az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület is csatlakozik hozzánk két induló erejéig. Reményeink szerint annyira várják a fúvószenét szerető barátaink ezt az alkalmat, mint mi zenészek, illetve Magyarország többszáz fúvósa, akik ismét megszólaltatják nyilvánosan hangszerüket – tájékoztatott Kovács Péter.

Aki szeretne találkozni a zenekarral, ismét hallani a jól ismert dallamokat, látogasson ki az Árpád-kertbe 2020. július 5-én 18 órakor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.