- hirdetés -

Dr. Blahó János, a Szegedi Tudományegyetem nagykövete megkapta az SZTE Junior Akadémia Mentor Díját.

Egyhangúlag szavazta meg a Szegedi Tehetséggondozó Tanács Blahó János számára az SZTE Junior Akadémia Mentor Díjat. Ezzel ismerték el munkáját, regionális közvetítő szerepét, mely hozzájárult ahhoz, hogy az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és a Szegedi Tudományegyetem között jó kapcsolat alakuljon ki, mely a Junior Akadémia programjai által csak tovább erősödött.

Az SZTE Junior Akadémia Program célja segíteni a középiskolás diákokat abban, hogy a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak népes családjába tartozhassanak. Ezt úgy érik el többek közt, hogy emelt szintű érettségi- és nyelvvizsga-felkészítő tanfolyamokat szerveznek a számukra, valamint különböző kommunikációs, önismereti és prezentációs technikákkal kapcsolatos fejlesztő tréningeket tartanak a tanulóknak, sőt ösztöndíjakkal is segítik a leendő és jelenlegi hallgatóik helyzetét. Az középiskolákkal kötött együttműködés által a program egyrészt azzal a céllal jött létre, hogy egyre több tehetséges diák tanuljon majd az SZTE-n, másrészt azért, hogy a diploma után ezek a fiatalok a régióban maradhassanak, és itt találjanak munkát.

A SZTE Junior Akadémia Mentor Díj átadó eseményét a járványhelyzet miatt idén nincs lehetőség megszervezni, azonban online formájában igyekeznek így is ünnepélyessé tenni az alkalmat. Ennek érdekében a szervezők díjátadó filmet készítettek, mely premierjének időpontja július 10-e 17 óra lesz. A videó az SZTE Junior Akadémia Facebook oldalán lesz megtekinthető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.