- hirdetés -

Több mint három hónapos kényszerszünet után újra mérkőzést játszott az OMTK-ULE tartalékcsapata, a Rákóczi. A telepiek felkészülési találkozón fogadták a Mártélyt.

Az újjáalakult Rákóczi lejátszotta első felkészülési mérkőzését. Az ellenfél a Csongrád megyei II. osztályban szereplő Mártély csapata volt. A telepieknél új edző, Kormányos Antal irányított, a csapatban több új játékos debütált, így Györgyi Tamás, Iványi Mihály, Kormányos Kristóf, Kránitz Krisztián, Kecskeméti Sándor és Nagy Dávid.

OMTK-Rákóczi – Mártély     4 – 2        (1 – 0)

Orosháza, műfüves pálya, 50 néző. Vezette: Kvasznovszky József.

Rákóczi: Tóth K. – Harmati, Györgyi T., Debreceni, Szemenyei V. – Kánya, Iványi, Kormányos K., Kránitz – Kecskeméti, Nagy D. Játszott még: Elekes, Pecznyik, Varga, Csőke. Edző: Kormányos Antal.

Mártély: Juhász G. – Kulima, Kovács Á., Borbás Á., Daraki – Nagy G., Meszlényi, Németh, Tamás – Juhász S., Kovács A. Játszott még: Tóbiás, Borbás Zs. Játékos-edző: Borbás Zsolt.

Már a 2. percben megszerezte a vezetést a Rákóczi. Kecskeméti szögletét Györgyi fejelte közelről a hálóba, 1-0. A 14. percben szöglet után veszélyeztetett először a vendég együttes. A 17. percben Juhász került helyzetbe, de az ötös sarkáról mellé lőtt. Ezután felváltva kerültek veszélybe a kapuk. A 19. percben Kovács A. lőtt kapura, Tóth lábbal védett. A 21. percben Debreceni vágta 18 méterről mellé a labdát. A 23. percben Juhász 17 méteres lövését védte Tóth. A 32. percben Kovács A. robogott el a jobb oldalon, majd a hosszú sarok mellé lőtt. A 39. percben Kránitz éles szögből leadott lövését védte a vendégek kapusa. A 40. percben négyen vezették két védőre a labdát, de a vendégek elrontották a kedvező lehetőséget.

Kránitz lövését védte a vendégek kapusa (Fotó: Palcsek István)

A második félidő elején Juhász 16 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 1-1. Az 57. percben eladták a labdát a vendégek, Kecskeméti csapott le rám, majd a kapus mellett gurított a hálóba, 2-1. Ezután Elekes percei következtek. A 63. percben Elekes az ötösről lőtte a labdát a jobb kapufára, onnan a labda a kapus kezébe pattant. A 65. percben Elekes szögletét Kecskeméti fejelte a hálóba, 3-1. A 75. percben Elekes mélységi átadását Kecskeméti lőtte a hálóba, 4-1. A 79. percben Kránitz két csel után lőtt kapufát. A 90. percben Kovács A. 20 méteres lövése egy védőn megpattanva jutott a hálóba, 4-2.

Kormányos Antal: – Fontos volt ez a gyorsan leszervezett mérkőzés, szerettem volna látni, honnan kell építkeznünk. Ezúton is köszönjük a Csongrád megyei másodosztály dobogós csapatának, a Mártélynak, hogy rendelkezésünkre álltak. Annak örülök, hogy a csapat hozzáállása rendben volt, de az látszik, hogy mind játékban, mind erőben van még hova fejlődnünk.

Borbás Zsolt: – A felkészülés elején járunk, kevesen voltunk, többen nem álltak rendelkezésemre a mai napon. Köszönjük az orosháziaknak a vendéglátást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.