- hirdetés -

Új edző került a Rákóczi élére.

A koronavírus által kialakult új gazdasági helyzetben a csapatok játékoskerete is átalakult. Elsősorban helyi kötődésű játékosokra alapozzák az egyesületek a jövőt. Így van ez Orosházán is.

– Pillanatnyilag úgy fest a helyzet, hogy átalakított csapattal futunk neki a következő évnek. Több játékosunkat is invitálják a riválisok, illetve akadnak olyan labdarúgóink, akik a fővárosban, vagy annak környékén képzelik el a jövőjüket. Kapusposzton Lévai Balázs pár hónapja Budapesten vállalt munkát, Marunák Leventét és Tóth Krisztiánt pedig egy sor egyesület keresi, így a rutinos Szabó Peti mellé bizonyára igazolnunk kell majd egy kapust. Mellettük Barna Márton távozása vehető biztosra, ő az érettségit követően a fővárosban tanul tovább, és az érdi NB III-as csapatban próbálkozhat helyet követelni magának. A mezőnyposztokon is érhetnek további veszteségek bennünket, küszöbön áll például Simon Róbert, Deli Lajos és Kukovecz Dániel távozása – összegezte a várható veszteséglistát Buza Barnabás szakmai vezető a bmsextra kérdésére.

Buza Barnabás ismertette a keretbeli változásokat (Fotó: archív)

Egyetlen új játékos érkezéséről is említést tett az edző, illetve a szakmai stábon belül a várható szereposztásról is beszámolt.

– Az első újonnan érkező a Csabacsűd 25 esztendős középpályása, Kasik Márk lesz, vele mindenben megállapodtunk a közös folytatást illetően. További igazolásokat is tervezünk Kvasznovszky Józseffel, akivel közösen irányítjuk majd a csapatot, és újabb saját nevelésű fiatalok is bemutatkozhatnak majd a megye egyben, csak rajtuk múlik, hogy mennyire élnek majd a lehetőséggel – tette hozzá Buza Barnabás.

S hogy mi lesz a Rákóczi csapatával, arra Tóth-Kása Sándor elnök adta meg a választ.

– A Rákóczi első helyen állt a bajnokság szükségszerű lezárásakor a megyei másodosztály B-jelű csoportjában, így joggal várhatja az esetleges felkérést az A-jelű csoportba. Ez a megyei I. osztály létszámemelésének a függvénye. A napokban volt egy közgyűlés, amely megerősítette a gárda további létjogosultságát, természetesen, ha ezt a játékosok affinitása is indokolja. A szakmai munka vezetésére Kormányos Antalt kértük fel, az ő feladata lesz a keret összeállítása. Természetesen a továbbiakban is rendelkezésére állnak majd azok a játékosok, akik az első csapatban nem jutnak lehetőséghez az adott héten – avatott a részletekbe a sportvezető.

Az orosházi labdarúgók május közepe óta heti két alkalommal edzenek, a megyei bajnokság kezdési ideje július elejére prognosztizálható, csak az a kérdés, hogy hány csapattal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.