- hirdetés -

Több éve rendezi meg az Orosházi Női Kézilabda Club a nyári napközis táborát. Idén kissé más formában, de rekord létszámmal tartják a fiataloknak az edzéseket.

Délután kettőkor látogattunk el az Eötvös-csarnokba, ahol az ONKC fiataljai éppen az aznapi második edzésükre készültek. Az egyik edző, Dancsó Dalma mutatta csuklóján aktivitásmérőjét, hogy a napi előírt mozgásmennyiségét már eddigre jóval túllépte. Nem is csoda, hiszen 27 kis kézilabdázó – óvodástól egészen az U9-es kotosztályig – mozgásáért, szórakoztatásáért felelnek társával, Herjeczki-Antal Jeniferrel.

A koronavírus-járvány miatt edzések hosszú hónapig nem voltak, a fiatalok az edzőiktől kapott feladatokat hajtották végre otthon. Emiatt a gyerekek láthatóan a szokásosnál is jobban élvezték a közösen töltött időt és azt,hogy ismét labdát foghattak a kezükbe. Dancsó Dalma szerint rekordszámú jelentkezés is nagyban a kényszerszünetnek köszönhető.

– Az látszik, hogy hamarabb elfáradnak. A délelőtti edzésen kijelentették, hogy ők leizzadtak és nekik elég volt – meséli nevetve Dalma. – Mondtuk nekik, hogy ez nem így működik, hétfőtől péntekig napi két edzésük van. A mozgások között különböző szabadidős tevékenységeket találtunk ki számukra – tette hozzá.

Amennyiben az időjárás kedvező lesz, akkor kilátogatnak Gyopárosfürdőre, de játszótér és fagyizás is szerepel a programok között. Minden évben ellátogat hozzájuk Dancsó Dalma egyetemi csoporttársa, akivel egy kis tánckoreográfiát is betanulnak.

Mint kiderült idén más formában rendezik meg a nyári tábort. Korábbi években is komoly érdeklődés mellett zajlott, a gyerekek között nagy volt a korkülönbség, ami az edzéseket is megnehezítette. Jövő héten tehát újabb turnust indítanak, akkor az U10 és U12-es korosztállyal foglalkoznak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.