- hirdetés -

Egy hónappal ezelőtt még egyáltalán nem volt biztos, hogy ezen a napon az iskola falai között búcsúzhatnak a ballagóktól a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában. A járványhelyzet kedvező alakulásának köszönhetően azonban június 13-án személyesen köszönhettek el a diákságtól a tanárok.

A járvány miatt a megszokottól eltérően most csupán ballagónként két fő vehetett részt az ünnepségen, akik az intézménybe lázmérés és kézfertőtlenítés után léphettek be. Gondoltak az otthon maradt hozzátartozókra is, ezért a Facebookon élőben közvetítették az eseményeket.

A Vörösmarty székhelyintézményből három végzős osztály 73 tanulója búcsúzott és kezdi jövőre középiskolás éveit. Az utolsó csengőszó után a fiatalok – sokan elérzékenyülve – még utoljára jártak egyet az iskola falai között, ahová az elmúlt nyolc esztendő közös élményei, emlékei kötik őket.

Az udvaron már az osztályfőnökök búcsúztak el tanítványaiktól, majd Jakóné Mihály Brigitta székhelyintézmény-vezető és az igazgató, Orosz László beszédei következtek.

Az igazgatói köszöntőben elhangzott, hogy a most búcsúzókat 2012. március 26-án és 27-én íratták be szüleik, bizalmat szavazva az iskolának. Orosz László felidézte az elmúlt nyolc év emlékeit, és szólt az elmúlt hónapok kihívásokkal teli időszakáról is, amelyet sikerrel vettek a tanítványok.

– Leginkább az utolsó három hónap eseményei azok, amelyek miatt mindenki örökre emlékezni fog ezekre a napokra. Az általatok, de szüleitek és a mi korosztályunk számára is soha nem látott történések teszik emlékezetessé a 2020-as évet. Ti az Y-generációs szülők Z-generációs gyermekei egy új közösségbe, a később talán korona vagy karantén generációnak is nevezett nemzedékhez tartoztok. A kutatók szerint a Z-generáció egyik fontos jellemzője, a virtuális közösségbe tartozás és a mi szándékunk ellenére ebből most kaptatok bőven. Eddig hányszor mondtuk nektek, az online tér mellett fordítsatok elég időt a valóság megélésére. Továbbra is ezt tanácsoljuk számotokra. Nehéz időszakon vagytok túl, de legyen ez a néhány hónap jó példa arra, hogy ne azt nézzük, mi nem volt, hanem azt, hogy milyen újdonságok voltak, milyen új tapasztalattal vérteződtetek fel – fogalmazott el-elcsukló hangon Orosz László, aki végül a virtuális térben megszokott “ökölpacsival és könyökpuszival” zárta gondolatait ezzel is nevetést kiváltva a hallgatóságból.

A diákok tarisznyájukban számtalan, a Vörömarty iskolához köthető emléktárgyat találtak, köztük az Orosz László által megtervezett és 3D nyomtatással elkészített emlékérmet is.

Az ünnepség végén köszöntötték azokat a diákokat, akik az elmúlt nyolc évben kiemelkedő eredményeket értek el tanulmányaik során. Végül a 8.a osztály kórusának előadásával ért véget az esemény.

Elballagtak a Czinából és a Rákóczitelepi iskolából is

A rákóczitelepi tagintézmény egyetlen búcsúzó 17 fős osztályának már pénteken megtartották a ballagást. A másik tagintézményben, a Czina Sándor iskolában szombaton délelőtt két osztálytól búcsúztak, összesen 25 diák kapta meg az útravalót.

Ballagás 2020. Az indulás

Közzétette: Czina Sándor Tagintézmény – Orosháza – 2020. június 13., szombat

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.