- hirdetés -

Június 12-én az Evangélikus templomban folytatódott az iskolai ballagások sora, ezúttal a Székács József Evangélikus Iskola végzős tanulói zárták le közösen eltöltött éveiket, érettségi bizonyítványaikat is kézhez kapva.

Az Evangélikus templom adott otthont június 12-én, a Székács József Evangélikus Iskola ballagási ünnepségének, ahol az iskola két végzős osztályának tanulói intettek búcsút az elmúlt éveik meghatározó helyszíneként szolgáló intézménynek. Az elővigyázatosságra való tekintettek ezúttal korlátozták a vendégek létszámát.

– Szerettük volna megragadni az alkalmat, hogy egy kicsit kárpótoljuk végzőseinket, hogy valamit visszaidézzünk nekik a korábban elmaradt ballagás hangulatából. Így az érettségi bizonyítványosztással kiegészítve, a két alkalmat összekötve bonyolítjuk le az ünnepséget, melyhez én úgy gondolom ideális helyszín a templom, hiszen megfelelően el tudunk helyezkedni – nyilatkozta Nagy Róbert az iskola igazgatója.

A rendezvény elején a 12/4 és 12/6 osztályok diákjai ballagási tarisznyájuk mellett érettségi bizonyítványaikat is kézhez kapták. Az érettségi vizsgabizottságok elnökei, Árusné Erős Krisztina és Keresztes Ferenc a kiváló teljesítményt nyújtó tanulókat különdíjban is részesítették, valamint boldogságot, kiegyensúlyozottságot és céljaik elérését kívánták a végzősöknek.

A ballagók nevében Krcsméri János András köszöntötte diáktársait, kiemelve az elmúlt hetek, hónapok nehézségeit. Mint mondta, egy olyan alkalmat igyekeztek bepótolni, ami egy utolsó nagy találkozás lehet számukra tanáraikkal és egymással. Boldog sikeres életet kívánt végzős társainak.

– Bár most nem az iskolában vagyunk, úgy gondolom jelképes, hogy itt veszünk búcsút egymástól, ahol évekkel korábban elkezdődött az az életszakaszunk, mely most lezárul. Mindannyian felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk az évek során – idézte fel.

A 11. osztályosok nevében Rajki Róbert köszönt el a ballagóktól, hangsúlyozva, hogy a búcsú valami új kezdete is egyben. Diáktársai életük legnagyobb fordulópontjához érkeztek, lezárul az az életszakasz, mely mindnyájuk lelkében örök nyomot hagy.

– Ugyan más környezetbe kerültök majd, de legyetek odaadók, hallgassatok a jó szóra, fogadjátok el a segítő kezet, hiszen megérdemlitek a boldogságot és a boldogulást. Mi, itt maradók pedig drukkolunk nektek, hogy ezt sikerüljön elérnetek – tolmácsolta a jókívánságokat.

Végül az iskola igazgatója, Nagy Róbert is útjára bocsátotta a 2020-ban végzős évfolyam tagjait, kívánva nekik sok sikert és boldogságot azon az úton, melyet maguk számára választanak. A rendezvénynek itt még nem volt vége, a két osztály legsikeresebben érettségiző tanulói az iskola Ravasz Antal Alapítványának jóvoltából 50 ezer forintos ösztöndíjban részesült. Idén Szelleki József és Podhorszky Viktória részesült az elismerésben. Díjazták a szülői munkaközösség legtöbb segítséget nyújtó tagjait is.

Fazekasné Jankov Ildikó, az iskola pedagógusa végül az intézmény diákönkormányzatának nevében jutalmazta meg azokat a végzősöket, akik az elmúlt években tevékenyen részt vettek a közös munkában: Sebestyén Tímeát, Chlebnyiczki Petrát, Podhorszky Viktóriát és Szigethy Pétert, akinek búcsúvideóval is kedveskedtek.

Az iskola végzős tanulói számára végül egy útjukra bocsátó áldás meghallgatásával és himnusz közös eléneklésével zárták le életük egyik legfontosabb pillanatait.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.