- hirdetés -

Két hónapos karantén után újra vízbe csobbantak az orosházi úszók.

Az Orosháza Úszó Egyesület sportolói otthoni önálló edzésekkel tartották fenn erőnlétüket.

– A versenyzők minden héten napi bontásban kapták meg az edzéstervet. A hét három napján időre végzett felmérési feladatokat is teljesíteniük kellett tanítványainknak, melynek eredményeit a hét végén küldték el az edzőknek. A választott sportág jellege miatt elképzelhető, hogy többek között sportolói szempontból is mennyire nehéz időszakot kellett leküzdenünk. Mindenki nagyon várta az igazi úszóedzéseket – tudtuk meg Schmidt Jenő edzőtől.

A szakember hozzátette, hogy május 18-tól Nagyszénáson a fürdő vezetésének és dolgozóinak köszönhetően végre elkezdhették az úszóedzéseket. A tréningeken tapasztalt mozgás és a mutatott teljesítményt látva az időszaknak megfelelő állapotban vannak az OÚE úszói. Természetesen már mindenki nagyon várja a hazai, Gyopárosfürdőn tartott úszóedzéseket, melyek előreláthatólag június 13-tól folytatódhatnak.

Az egyesület tagjai otthoni edzéssel tartották szinten magukat (Fotó: egyesület)

A 14 esztendős Andó Alexandra születése óta imádja a vizet. Az évek során több érmet szerzett és értékes helyezéseket ért el.

– Nem sokkal születésem után 2006-ban babaúszásra vittek szüleim Dr. Nagyné Hévvizi Andrea tanárnőhöz. Már ott kialakult a víz iránti szeretetem. Kisiskolásként lettem az Orosháza Úszó Egyesület tagja, Selmeczi Edit tanárnő oktat a mai napig. A karantén ideje alatt sokat futottam, kerékpároztam és tornásztam. Május 11-én kezdődtek a száraz edzések, majd 18-tól Nagyszénásra járunk úszni. Egyelőre szigorúbb szabályok szerint lehet használni a fürdőt. Június 13-án nyit a Gyopárosi Strandfürdő, ezután edzhetünk Orosházán, amit már nagyon várunk – mondta el az OrosCafénak.

Andó Alexandra is már várja a gyopárosi edzéseket (Fotó: család)

A járványhelyzet miatt egyelőre minden versenyt töröltek, a Magyar Úszó Szövetség (MUSZ) az országos bajnokságokat előreláthatólag az év végére tervezi.

Kiemelt kép: archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.