- hirdetés -

Nem maradt sokáig munka nélkül a tehetséges orosházi edző. 

Boér Gábor a karácsonyi ünnepek alatt nyilatkozott az OrosCafe stúdiójában edzői pályafutásáról, terveiről, lehetőségeiről. Épp csapat nélkül volt, mivel győri munkája nem tartott sokáig, és a válás elég magyarosra sikerült, hiszen két győztes meccs után bontott szerződést vele az ETO FC Győr. Gábor a következő hónapokban pihent és képezte magát. Hétfőtől újra munkába áll.

A labdarúgó NB II-ben szereplő Kazincbarcika pénteken a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Boér Gábor veszi át a csapat vezetőedzői posztját. Boér Gábor Dzurják Józsefet váltja a kispadon.

– A klub több szakemberrel is tárgyalt, a fő szempontunk az volt, hogy fiatal, agilis, UEFA Pro Licenccel rendelkező edzőt találjunk. Azt gondolom, hogy Boér Gábor minden olyan feltételnek megfelelt, amelyet kritériumként meghatároztunk. Szakmai tudását nemcsak a felnőtt csapatnál, hanem az utánpótlásban is szeretnénk kamatoztatni – olvasható Koszta Péter sportigazgató nyilatkozata a borsodi klub honlapján.

Stabil középcsapat a cél Kazincbarcikán

– A vezetők olyan jövőképet vázoltak fel számunkra, amely nagyon meggyőző volt. Éreztük rajtuk, hogy szeretnének előre lépni és ezt a lépést velünk képzelik el. Nagyon meggyőző volt számomra az a fajta párbeszéd, amely lezajlott a megbeszélések során köztünk. Úgy érzem olyan helyre kerültünk, ahol komoly munka lefektetésével tudunk tovább közösen fejlődni. A vezetőség azt várja tőlünk, hogy lépjünk egy szintet a csapattal mind taktikailag, mind a képzésben. Egyúttal megfogalmazták azt az elvárást is, miszerint szeretnének egy stabil középcsapatot – nyilatkozta Boér Gábor az OrosCafének.

Boér Gábor (j) aláírta a szerződést (Fotó: kbsc.hu)

A szakember elmondta még, hogy két éves szerződést kötöttek segítőjével, Makra Zsolttal, a csapat gerince adott, hétfőn kezdődik a közös munka, de majd egy hetes szünet lesz a felkészülésben, ennek időpontja a bajnokság kezdetétől függ. Az edzések a régi pályán lesznek, a mérkőzések az új stadionban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.