- hirdetés -

Két évtizednyi kézilabdázás után befejezi aktív játékos karrierjét a még csak 25 éves Dancsó Dalma. A másodosztályú női csapatból visszavonuló irányító a civil szférában képzeli el jövőjét és már a családalapítást tervezik párjával.

Civil karrier és családalapítási tervek – ezt a két indokot nevezte meg Dancsó Dalma arra a kérdésünkre, hogy miért döntött ilyen fiatalon a visszavonulás mellett. Évek óta érlelődött benne a gondolat, amely most vált valósággá.

Fotó: Palcsek István

– Mindig is vágytam arra, hogy kipróbáljam magam a pályán kívül. Januárban végre megszereztem egészségfejlesztői diplomámat, és jelenleg is egy tanfolyamot végzek ezzel kapcsolatban. Ezután szeretném beindítani saját vállalkozásomat. Emellett párommal júliusban lesz az esküvőnk és szeretnénk gyermeket vállalni – sorolja Dalma, hozzátéve a mindennapos edzések és a hétvégi mérkőzések egyelőre nem hiányoznak neki, de a csapattársai annál inkább.

Pályafutása egyik legjobb idényét tudhatja maga mögött az irányító, annak ellenére, hogy jóval idő előtt ért véget. A szezon – és mint kiderült számára is – utolsó mérkőzésén 11 góllal vezette győzelemre az orosháziakat a Kispest ellen. Elmesélte, hogy az előző években görcsös volt a játéka. Rengeteg mélypontot élt át, de idén más személetben edzett és játszott.

– Azt tanácsolták, hogy érezzem jól magam, ne görcsöljek, élvezzem a játékos és így zárjam le a húszéves sportolói múltam. Sajnálom, hogy idő előtt véget ért a szezon, de mégis jó érzés, hogy az utóbbi évek legjobb teljesítményével és győztes mérkőzésen búcsúzhatok el a szurkolóktól – tette hozzá Dalma.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

A kézilabdától és a klubtól sem szakad el teljesen, hiszen utánpótlás edzőként továbbra is számítanak munkájára és a hazai mérkőzésekre is kijár majd. Nem zárja ki annak a lehetőségét sem, hogy később visszatér a pályára, de most más kihívásokat keres az életben.

Az orosházi női kézilabdacsapatból nem Dancsó Dalma az egyetlen távozó, vele együtt összesen heten nem viselik jövőre az ONKC-mezt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.