- hirdetés -

Marad a digitális tanrend, de június másodikától a felügyelet mellett kiscsoportos konzultáció és egyéni felzárkóztatás céljából is látogathatók az intézmények. Orosháza általános és középiskolái felkészültek a változásokra.

Két és fél hónap után találkozhatnak ismét a tanárok és a diákok az iskolákban. A több mint tíz hétig tartó digitális munkarend során szerezett tapasztalatokat felhasználva a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában is felzárkóztató foglalkozásokat tartanak jövő héttől azoknak, akik valamilyen tárgyból elmaradást halmoztak fel vagy segítségre szorulnak.
– A pedagógusok a többséggel továbbra is online tartják a kapcsolatot, azoknak pedig, akik igénylik, felajánljuk, hogy itt az iskolában, a járványügyi előírásokat betartva a pedagógusok által irányított foglalkozásokon vegyenek részt. A cél az, hogy pótolják a kiesett tananyagnak legalább egy részét – mondta el Orosz László igazgató. – A korábbi rendelkezések alapján maximum öt fős csoportokban lehetett gondolkodni, ez a keret most feloldódni látszik. A felzárkóztatásban részt vevőket a pedagógusok egyénileg értesítik arról, mikor mely tantárgyi foglalkozás elérhető a számukra. Ezeken megbeszélhetik a tanárokkal, hogy hol tartanak a tanulásban, mire van szükségük az eredményes továbbhaladás érdekében – részletezte az új munkarendet.

A foglalkozások előkészítése érdekében a tableteket is frissítették a Vörösmarty iskolában (Fotó: Rosta Tibor)

Hozzátette, a személyes találkozás lehetősége mellett az étkezés területén is változást hoz a június.
– Eddig a gyermekeink, ha kértek menzát, akkor a diákélelmezésen, valamint a Spékón keresztül jutottak hozzá az ebédhez. Mostantól viszont a felügyeletet kérő gyerekeken kívül a többiek, tehát a felügyeletet nem kérő, otthonról tanuló diákjaink is bejöhetnek az intézménybe, hogy elfogyasszák az ételt, nem kell azt hazavinniük – tájékoztatott az igazgató.

Speciális órarend az Eötvösben és a Táncsicsban

Hasonlóképp nyit újra az Eötvös József Katolikus Általános Iskola is, ahol a felügyeletet már hetek óta biztosítják, a pedagógusok délelőtti és délutáni beosztásban várják a diákokat. Júniustól kicsivel több gyermekre számítanak a tanév végéig, emellett pedig néhány szülő jelezte, hogy igényt tart a felzárkóztatásra.
– Főként a matematika és a fizika jelentett problémát felső tagozaton, míg alsóban az írással birkóztak meg legnehezebben a diákjaink. A felügyeletet a megszokott módon visszük tovább, a felzárkóztatásra jelentkező alsósoknak a tanítóik, a felsősöknek a szaktárgyi pedagógusok tartanak kicsoportos foglalkozásokat. Az érintett gyerekek órarendet kapnak, aszerint kell majd nekik vándorolni a tanárok között, így lehetővé válik, hogy ne kelljen nekik minden nap bejönni az intézménybe – tudtuk meg Korcsok Marianna iskolavezetőtől.

Szintén órarend várja a Táncsics Mihály Gimnázium azon tanulóit, akik szeretnének valamilyen tantárgyból felzárkóztatást.
– A szaktanárok állítják össze, hogy mikor milyen órára kell menniük a diákoknak, igazodva a tovább folytatódó digitális tanrendhez is. A technikai segítség érdekében foglalkozások ideje alatt az iskolában lesz a rendszergazda, valamint a pedagógiai asszisztens, aki a szünetekben felügyeli majd a tanulókat – tájékoztatott Blahó János igazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.