- hirdetés -

Két hete kezdték újra a közös tréningeket a Contact K.T.H.E. sportolói, a szabadtéri foglalkozások után pedig május 28-án első tornatermi edzésüket is megtartották. Az őszi szezonban ugyanis folytatódik a kvalifikációs és nemzetközi versenyek időszaka, de Orosházán is szeretnék megrendezni a formagyakorlati országos bajnokságot.

– Jelenleg 24 sportolóval dolgozunk, közülük 6-7 versenyző szerepelt már a nemzetközi porondon is. Velük nem álltunk le, a korlátozások betartása érdekében ügyeltünk a távolságra és arra, hogy ne legyen fizikai kontakt. Ezek szabadtéri foglalkozások voltak, csakúgy mint a két héttel ezelőtti újrakezdést követően megtartott edzések, amikor már a többiek is csatlakoztak – mesélte Puravecz Péter, az egyesület vezetőedzője.

Május 28-án tértek vissza a tornatermi edzésekhez, a sportolók ennek megfelelően az augusztusban rendezett övvizsgákra és az őszi szezon versenyeire készülnek. A többi sportághoz hasonlóan ugyanis a kick-boksz esetében is elmaradtak vagy későbbi időpontra lettek átrakva a megmérettetések. A világversenyek közül az utánpótlás-világbajnokságot novemberben, míg a felnőtt Európa-bajnokságot decemberben pótolják.

– Ez azt is jelenti, hogy ősszel a kvalifikációs versenyek is megkezdődnek. Itt Orosházán az előző évhez hasonlóan formagyakorlati országos bajnokságot tervezünk, melyet kénytelenek voltunk halasztani egy kicsit, várhatóan október végére vagy november elejére – tette hozzá Puravecz Péter.

Friedl Flórián a tapasztaltabb versenyzők közé tartozik. Mint mondta, rájuk is nagy hatással volt a koronavírus által okozott rendkívüli helyzet, de úgy gondolja, hogy aki keményen űzi a sportágat, annak nem okozhatott gondot, hogy edzésben maradjon.

– Mivel iskolában edzünk és a tornatermek bezártak, így természetesen kihívás elé állított minket ez a szituáció, de én úgy gondolom meg lehetett oldani, akár kertben, akár mondjuk parkban is a mozgást. Nekem csak jövő januárban lesz a következő övvizsgám, de addig sem lazsálok, hiszen már nagyon várom, hogy megmutassam magam újra a hazai és nemzetközi porondon – mondta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.