- hirdetés -

A diákok kreativitását próbára tevő informatikai versenyen a Vörösmarty iskolát három csapat képviselte. Buzai Dorka és Brúnó nem talált legyőzőre az országos kiíráson.

„Egyre több szó esik manapság a környezettudatosságról, a fenntartható fejlődésről, a klímaváltozásról és ehhez kapcsolódó egyéb témákról. A környezetvédelem jövőnk záloga. Tegyünk érte együtt! Csapatoddal mutasd meg nekünk, hogyan, mi mindent tehet egy diák, egy iskola a környezetéért!” – szólt a Szegedi Gábor Dénes Középiskola felhívása. Az intézmény a Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny keretében próbálta a gyerekek figyelmét felhívni a környezettudatos életvitelre.

A szervezők 2-3 fős csapatok munkáját értékelték, a feladatok négy részből álltak. Érdekes, gondolkodtató és kreativitásra késztető feladatokat kellett megoldaniuk, elkészíteniük a csapatoknak hétről hétre. A háromdimenziós kabalafigura tervezésétől a környezettudatos iskolai prezentáción át a játékprogram készítéséig egy kis blog-írással kiegészítve.

A versenyre a Vörösmarty iskolából három csapat nevezett. „A két legyőzhető” fantázianéven induló vörösmartysok nem találtak legyőzőre. Buzai Dorka és Buzai Brúnó testvérpár 218 ponttal szerezték meg az első helyet. Líbor Roland pedagógus tanítványai az 5-6. osztályosok kategóriájában bizonyultak a legügyesebbnek. Vargáné Gyömrei Anita tanárnő két párosa is szépen helyt állt, ötödik helyen végzett a „Bármi” néven (Czombos Balázs, Csizmadia Róbert és Kalaitzisz Angelosz) induló csapat, valamint a 17. helyen zárt a „Kacsák” csapata (Csáki Tamás, Bónus Kristóf és Zanócz Noel). A díjátadást ősszel tartják.

– A harmadik feladat tetszett a legjobban, mert a Scratchben kellett egy a környezettudatosságra ösztönző programot készíteni. A Scratch nevű gyerekeknek való fejlesztői programot már korábbról ismerem, és nagyon szeretem – vélekedett a versenyről Buzai Brúnó.

– A blogkészítést azért találtam jó feladatnak, mert szinte szabad kezet kaptunk arra, hogyan töltsük meg az oldalakat. Bármit írhattunk, fotózhattunk a témában. Filmet is szeretünk készíteni és a blogba ez is belefért. Kedvem támadt a folytatáshoz – fűzte hozzá Buzai Dorka.

Buzai Brúnó és Dorka élvezettel oldották meg a feladatokat (Fotó: család)

Vargáné Gyömrei Anita tanárnőtől megtudtuk, hogy egy másik online megmérettetésen, a Kozma országos versenyen Czombos Balázs, a Vörösmarty iskola tanulója a 11. helyen végzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.