- hirdetés -

Thék Endre életét, munkásságát bemutató virtuális kiállítást állított össze a Nagy Gyula Területi Múzeum.

Orosháza egyik meghatározó alakjáról, Thék Endréről készített tárlatot a múzeum. A vidéki asztaloslegényből lett műbútor- és zongoragyáros, tehetsége példaértékű volt. Thék jelentős hatást gyakorolt az ipari fejlődésre, hiszen ő volt az első asztalos, aki a gyárában a nagyüzemi bútorgyártást megszervezte, gépesítette. A Thék-féle gyárban készült bútorok és zongorák a mai napig megtalálhatóak.

A járvány miatt nem a megszokott módon van lehetőségünk megtekinteni a kiállítást, ehelyett a virtuális térben ismerkedhetünk meg az egykori asztalos szakember életével.

A teljes élményt asztali gépen vagy laptopon ide kattintva érhető el. Mobiltelefonról is megtekinthető, ebben az esetben le kell tölteni hozzá egy alkalmazást, aminek a linkje itt található. A mobil applikáción keresztül a keresőbe be kell írni a „thék” szót – tájékoztat a Nagy Gyula Területi Múzeum Facebook-oldala.

Az intézmény egyébként éppen januárban nyitotta meg állandó kiállítását Thék Endréről, de a veszélyhelyzet miatt jelenleg ez nem látogatható, de az élet nem állt meg. Erről itt írtunk korábban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.