- hirdetés -

Videóval köszönte meg a szülők eddigi munkáját, valamint kívánt a gyerekeknek kitartást és bátorságot a közelgő nyári szünet kezdetéig a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Az intézmény életében június 2-tól továbbra is a digitális oktatási forma marad meghatározó, de nem gördítenek akadályt a kiscsoportos és egyéni felzárkóztatási célú konzultációk elé.

A pár nappal ezelőtt megjelent kormányrendelet értelmében június 2. és 15. között továbbra is digitális távoktatásban fognak tanulni a diákok, mely mellett ugyanakkor szervezhető egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás azoknak a tanulóknak, akiknek van valamilyen elmaradásuk és fel kell zárkózniuk a tananyagban.

Ehhez az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola is alkalmazkodik, az intézmény levélben tájékoztatta a szülőket a változásokról, melyekről az osztályfőnököktől is részletes tájékoztatást kapnak majd a későbbiekben.

Idén a tanévzáró is más lesz (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A digitális oktatási forma marad meghatározó, de lehet kiscsoportos és egyéni felzárkóztatási célú konzultáció, természetesen a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett. Ezt a szaktanárok fogják jelezni azoknak a szülőknek és gyerekeknek, akiket be fog hívni a nevelő az iskolába. Természetesen az online osztályfeladatokat továbbra is teljesíteni kell személyes konzultáció mellett – írták le a fontosabb tudnivalókat.

Hozzátették, a felügyeletről, étkeztetésről is az osztályfőnököktől kapnak majd értesítést. A járványügyi helyzetre való tekintettel idén a bizonyítványosztás is rendhagyó módon alakul majd. Úgy vélik, a Református iskola jól vizsgázott a digitális átállásban.

Másik levelükben az iskola tanulóinak munkáját és helytállását köszönték meg, melyre továbbra is kérik őket a nyári vakáció június 15-i megkezdéséig.
– Arra kérünk benneteket, hogy úgy, mint eddig, ezután is sikeresen oldjátok meg a feladatokat, valamint érezzétek nagyon jól magatokat a tanítás nélküli online munkanapjainkon. Érdekes, izgalmas lesz – írták.

Az iskola a szülők és a tanulók számára is egy-egy rövid motivációs videóval fejezte ki háláját az eddigi munkájukért, kitartásukért és a pozitív visszajelzésekért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.