- hirdetés -

A szövetség lezártnak tekinti a félbe maradt bajnokságokat, nem hirdettek győzteseket. Az orosházi focisták már a jövő szezonra készülnek. Mi is jelen voltunk az első edzésen.

A koronavírus a labdarúgók életébe is beleszólt. A veszélyhelyzet életbelépésével a Magyar Labdarúgó-szövetség is beszüntette, majd az NB I-et kivéve véget vetett a 2019/20-as bajnoki szezonnak.

Edzés óvintézkedésekkel

 A szakosztály felnőtt kerete május 21-én újra elkezdte az edzéseket. Negyven labdarúgó, két-két időpontban 2×10 fős csoportokban dolgozott. Buza Barnabás és Kvasznovszky József edzők az egészségügyi előírásokat betartva vezették a foglalkozásokat.
– Tíz fős csoportokban dolgozunk, betartva a minimális távolságot. Az öltözőket nem használjuk, a játékosok átöltözve érkeznek. A labdákat fertőtlenítjük edzés előtt és edzés után – tájékoztat Buza Barnabás szakmai vezető az egészségügyi óvintézkedésekről.

(Fotó: Palcsek István)

Bajnoknak tekintik magukat Rákóczitelepen

A másik csoporttal Kvasznovszky József végzi a bemelegítést. Míg a labdarúgók gimnasztikáznak, megkérdezem a szakembert: A Rákóczi első helyen állt a bajnokságban, a szövetség nem hirdetett bajnokot. Nagyon szomorúak a fiúk?
– Nincs miért szomorúnak lenni, első helyen álltunk, mi ezt úgy vesszük, hogy megnyertük a bajnokságot. A csapat mindent megtett érte, végül is sikerült, még ha ez nem is hivatalos végeredmény, de én elsőnek ítélem meg a csapatot – vélekedett az elmúlt szezonról Kvasznovszky József.

Megváltozott a gazdasági helyzet

Közben megérkezett az egyesület elnöke, Tóth-Kása Sándor. A kérdés adott, hogyan tovább?
– A gyerekek és a felnőtt labdarúgóink már nagyon várták ezt a pillanatot, hogy újra együtt lehessenek és a zöld gyepre léphessenek, természetesen betartva az egészségügyi előírásokat. A jövőről azt lehet tudni, hogy az MLSZ állásfoglalása szerint minden csapat marad a saját osztályában. A megyei szövetségek azért lobbiznak, hogy felemeljék a megyei I. osztályokban a létszámot. Az nem helyes, hogy például Békés megyében csak nyolc csapat szerepelt az első osztályban.  Az ULE továbbra is a megyei I. osztályban fog futballozni és szeretnénk, ha a Rákóczi osztályt válthatna, a megyei II/B-ből a megyei II/A-ba. A telepiek első helyen álltak a bajnokságban, ha most a helyükön maradnak, akkor kárba vész két év munkája, amit beletettünk a csapatba, hiszen első évben megnyerték a megyei III. osztályt. Szakmailag mindenképpen indokolt lenne!

(Fotó: Palcsek István)

A másik oldal a gazdasági helyzet. Jelenleg úgy tűnik, komoly gondok vannak a gazdaságban, ezért nem tudni, hogy mely csapatot ki tudja majd támogatni. Az idő eldönti, hogy ki képes gazdaságilag akár egy csapatot is valamelyik osztályba nevezni, nem hogy kettőt. A felnőtt csapatok költségét TAO-pénzből nem lehet és nem is akarjuk finanszírozni. A játékosok döntésén múlik, hogy a megváltozott anyagi feltételek mellett vállalják-e a két csapatban való szereplést. Ha igen, akkor nekünk, sportvezetőknek kötelességünk lesz elindítani mindkét csapatunkat a bajnokságokban, hiszen az infrastruktúránk adott – tájékoztatott Tóth-Kása Sándor a kialakult helyzetről.

A csapat dolgozik és kedvező döntésekre vár mind a szövetség, mind a gazdasági vonalon egyaránt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.