- hirdetés -

A veszélyhelyzet okozott kihívásokat a rendezvénytér beruházás kivitelezésében, de a problémák ellenére is folyamatosak voltak a munkálatok. Molnár Béla társadalmi alpolgármester szerint, amennyiben a járványügyi szabályok engedik az augusztus 20-ai programokat már az új, minden igényt kielégítő komplexumban tarthatják.

Tavaly márciusban kezdte el a Gyopárosfürdőn található rendezvénytér kialakítását a Szonita Hungary Kft. Azóta többször beszámoltunk a beruházás különböző szakaszairól. Ezúttal a cég ügyvezetője, Szőke Sándor elmondta, hogy a március közepén a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben adódtak nehézségeik. Megfeleződött létszámmal tudtak dolgozni, hiszen csak a helyi munkaerőre számíthatott, a vidéki alkalmazottjaira nem. Mára ez a probléma elhárult, újra teljes létszámmal zajlanak a munkálatok.

– A munkálatok végén járunk. A térkővel kirakott sétány elkészült, ahogy a büfé, vizesblokk épületeinek belseje is. A színpad díszítése és az előtető felszerelése jelenleg is folyamatban van, ezután jöhet a tereprendezés – sorolta az elvégzett és a hamarosan elkészülő munkafolyamatokat az ügyvezető.

Szőke Sándor elmondta, modern konyhát alakítanak ki (Fotó: Palcsek István)

A kivitelezés során kiderült, hogy a rendezvénytéren a tervezetthez képest megnövekedett energiaszükséglete miatt emelt műszaki tartalmú energiahálózat kiépítése szükséges, amit műszaki ellenőr is igazolt. A munkálatok plusz két hónapot vesznek igénybe.

Fotó: Palcsek István

Erről döntöttek volna a képviselők március 19-ei testületi ülésen is, ám ebben az időszakban lépett érvénybe a veszélyhelyzet is. A városi beruházásokért felelős társadalmi alpolgármester, Molnár Béla elmondta, miután kiderült, hogy Dávid Zoltán polgármester ebben a kérdésben önállóan dönthet a város a közelmúltban biztosította a valamivel több mint három és fél millió forintos forrást a munkálatok kivitelezéséhez.

– Amennyiben a különböző egészségügyi, járványügyi szabályok engedik az augusztus 20-ai programokat már az új rendezvénytéren szervezhetik. A belváros nem alkalmas arra, hogy több ezer fős rendezvények megszervezéséhez, hiszen a legjobb szándék mellett is elkerülhetetlen, hogy sérüljenek a zöld felületek. Az új tér kipróbált, több fesztivál helyszíne is volt korábban, de a beruházás elkészültével méltóbb, városiasabb körülményeket tudunk biztosítani a fellépőknek, árusoknak és a szórakozni vágyó orosháziaknak – sorolta az alpolgármester.

Fotó: Palcsek István

A több mint négyszázmillió forint vissza nem térítendő uniós forrásból megvalósuló barnamezős projektben helyet kap többek között egy szabadtéri színpad, büfé, valamint vizesblokk és elárusító pavilonok is. A beruházás területén kialakítanak akadálymentesített parkolót és illemhelyet, továbbá a csapadékvíz hasznosulásáról is gondoskodnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.