- hirdetés -

Az orosházi Horváth Vivien különdíjas lett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által hirdetett pályázaton. A „Tisztelet a veszélyhelyzet hőseinek” tematikájú 10 és 20 forintos forgalmi érme emlékváltozatok tematikai oldalának megtervezése volt a feladat.

A koronavírus járvány elleni védekezésben kiemelkedő szerepet vállaló honfitársaink (többek között egészségügyi-, kereskedelmi-, köztisztasági-, logisztikai területen dolgozók) áldozatos munkájának elismerése és az irántuk érzett tisztelet kifejezéseként a Magyar Nemzeti Bank a 10 és 20 Ft-os forgalmi érmék emlékváltozatát bocsátja ki a Tisztelet a veszélyhelyzet hőseinek tematikában.

Az érme képoldalán található mintát bárki megtervezhette és rekordszámú összesen 345 darab pályázat érkezett az ország egész területéről – gyermekek, amatőr és profi tervezők nyújtották be grafikai terveiket – írja az MNB.

Szakmai szempontok figyelembevételével a zsűri konszenzusos véleménye alapján a három legsikeresebb pályázatot díjazták. A kezdeményezés annyira népszerű volt, hogy két különdíjast is hirdettek, ezek között az orosházi Horváth Vivien műve is ott volt. Tervét az MNB 75 000 Ft különdíjjal jutalmazta.

Horváth Vivien műve (Fotó: MNB)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.