- hirdetés -

A korlátozások enyhítése a Petőfi Művelődési Központot még nem érinti, hiszen a tömegrendezvények megtartása egyelőre nem engedélyezett az országban, még vidéken sem. Így a PMK munkatársai továbbra is az online térben végzik munkájuk nagy részét.

– Intézményünk, a Petőfi Művelődési Központ március 17-én zárta be ajtajait a koronavírus-járvány miatt. Néhány nap alatt drasztikusan megváltoztak a körülmények a PMK Orosháza vonatkozásában is, melyekre igyekeztünk gyorsan reagálni – kezdte Lajti Tímea, a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Az elmúlt mintegy másfél hónapban minden erőnkkel azon dolgoztunk és dolgozunk a mai napon is, hogy életben tartsuk a helyi közösségeket, az évek munkájával kialakított kötelékeket, természetesen a működőképesség megőrzése mellett – hangsúlyozta.

A művelődési központ közművelődési és közösségformáló munkájának nagy részét jelenleg az online térben végzi. Ékes példája ennek az a virtuális tárlat, melyet a településalapítási évfordulóhoz kapcsolódóan hoztak létre. Hét alkotó 15 képe szól a helyi festők nyelvén a városról és annak környékéről. Újdonságukat hosszú távra tervezik, újabb különleges virtuális tárlatokat is szeretnének megvalósítani. Készülnek a gyermeknapra és a pedagógusnapra is, természetesen alkalmazkodva a jelenlegi körülményekhez.

A jegyvisszaváltás lehetőségét biztosítani fogják

– Folyamatosan egyeztetünk a társszervezőkkel, a színházakkal, előadóművészekkel, koncertszervezőkkel – emelte ki az ügyvezető. – A vírushelyzet okán elhalasztott rendezvényeink megtartására a veszélyhelyzet feloldását követően új időpontot jelölünk ki, melyre a megváltott jegyek érvényesek lesznek. Nézőink ekkor dönthetnek majd arról, az új időpont megfelelő-e a számukra. Amennyiben nem, természetesen biztosítjuk a jegyvisszaváltás lehetőségét. Kollégáink tartják a kapcsolatot az egyesületek, klubok, hobbikörök vezetőivel is, felajánlva segítségünket, hozzájárulva a jelenlegi helyzet kezeléséhez – hangsúlyozta Lajti Tímea.

Az ügyvezető hozzátette, a legfrissebb kormányzati tájékoztatás szerint semmilyen tömegrendezvényt nem engedélyeznek Magyarországon augusztus 15-ig a koronavírus-járvány miatt. A rendezvények tilalma az 500 fő alatti eseményekre is vonatkozik.

– Folyamatosan követjük a rendelkezéseket, és bízunk abban, a járványhelyzet elmúltával újra kiváló programok alkalmával találkozhatunk a PMK-ban. Hiszünk abban, felelősségteljes hozzáállással most mi is tehetünk azért, hogy ez minél hamarabb így legyen – zárta Lajti Tímea.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.