- hirdetés -

Az Orosházi FKSE-Linamar együttesénél mintegy 400-450 fiatal kézilabdázó járt le az edzésekre a koronavírus járvány miatt kialakult rendkívüli helyzet bevezetéséig. Az edzéseket továbbra sem hanyagolják. A klub elnöke Vajer Tamás reméli, szeptemberre rendeződnek a dolgok és a felnőtt csapat mellett az utánpótláskorú játékosok élete is visszaáll a normális kerékvágásba.

– Az edzők és a gyerekek is nehezen élik meg, hogy nem járhatnak edzésre. A közösség és a csapat szeretete vonzó számukra, és bár a vészhelyzet miatt meghozott korlátozások miatt egyelőre nem űzhetik ezt a sportágat, azért bízom benne, hogy hamarosan újraindíthatjuk a kézilabdás életünket – olvasható Vajer Tamás nyilatkozata a klub honlapján.

A klub elnöke a megyei portál sportrovatának kérdéseire elmondta, az edzők folyamatosan kapcsolatban vannak tanítványaikkal. Ugyan várható némi visszaesés, de bíznak benne, hogy a vonzó közeg vissza fogja csábítani az összes fiatal játékost, ha újrakezdődik Magyarországon a sportélet.

A klub utánpótlásában sem állt meg az élet, remélik szeptembertől ismét mérkőzéseken bizonyíthatnak a fiatalok (Fotó: ofkse.hu)

Az idő előrehaladtával a gyerekek egyre nehezebben viselik a bezártságot, azt, hogy nem lehetnek olyan aktívak, mint korábban. Az edzések ennek ellenére nem álltak meg és remélik, szeptemberre rendeződnek a dolgok és ismét közös edzéseken, bajnoki mérkőzéseken bizonyíthat az összes utánpótláscsapat.

A klub elnöke szerint a leállás után valamennyire újra kell majd építeni az utánpótlást, melynek egyre nagyobb szerepe lesz majd az egyesület életében. Népszerűsíteni kell a kézilabdát és folyamatos munkára lesz szükség, mind az orosházi egyesület, mind az ország többi klubja részéről.

– Fontos, hogy a nehezedő gazdasági helyzetben is sikerült megtartani utánpótlásedzőinket. Nap, mint nap végzik a feladatukat, elküldve az edzésterveket a gyerekeknek. Ez a rendszer működik, így elmondhatjuk, hogy az utánpótlásban sem állt meg teljesen az élet – tette hozzá beszámolójában Vajer Tamás.

Nosztalgiázni hívta szurkolóit a klub, 10 éve szép sikert ért el az OFKSE utánpótláscsapata (Fotó: OFKSE)

Az utánpótlással kapcsolatban egy kis múltidézésre is hívta szurkolóit a klub. 10 évvel ezelőtt ezen a napon ugyanis egy nagyon szép sikert értek el a fiatal játékosok az Adidas Országos Kézilabda Utánpótlás-bajnokság nyolcas döntőjében. A 2010. május 2-3. között, éppen Orosházán rendezett tornán NB1/B-s együttesként neves élvonalbeli csapatokat megelőzve egészen a bronzéremig meneteltek.

Az akkor jelenlévő szakemberek által összeállított „torna álomcsapatában” Döme Szabolcs is helyet kapott, aki azóta a felnőtt együttes fontos tagja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.