- hirdetés -

A veszélyhelyzetben is dolgozik és fest Paulik Feco. A fejjel festő fiatal kihasznál minden percet, ami a kijárási korlátozás miatt adatott neki, nem tétlenkedik.

Hetek óta nem mozdult ki otthonról Paulik Feco, az idézőjeles bezártságnak minden előnyét kihasználja. Unalomra nincs idő, online munkavégzés után ecset kerül a fejre szerelhető pálca végére.
– Az alapítványnál, ahol dolgozom, mi is átálltunk az online munkavégzésre. Kitaláltuk, miként tudunk interneten keresztül is adni valamit magunkból az embereknek, így videókkal készültünk. Hogy mindenkinek „akadálymentesítsük” ezeket a videókat, többen is – köztük én is – vállaltuk a felirat begépelését, hogy a vágóinknak minél könnyebb dolga legyen. Ezzel foglalkozok a karatén ideje alatt, továbbá befejeztem három történetemet is, melyek már ki is kerültek az oldalamra – mesélte Feco.

A munka mellett az alkotásra is jut idő, az elmúlt idő alatt egy 52×58 centiméteres gitárképet festett újra, két darab 100×70 centiméteres szavanna festménye is született.
– Ezt a méretet korábban félretettem, mert a pálcám hossza miatt nem éreztem azt a bizonyosságot amire szükségem lett volna, hiszen azzal nem értem át az egyméteres szélességet, hogy a színeimet igényeim szerint fel tudjam vinni és összedolgozni. Nemrégiben sikerült szereznem egy hosszabb pálcát, így következhetett a szoba átrendezése, hogy elférjen az óriás állvány az óriás vászonnal, majd beparkoltam a pontos helyre, mert, hát ugye, nem kéne átbökni a vásznat szemből sem – ecsetelte az ifjú művész, majd folytatta.
– Na, de hol legyen a palettám és a vizem? Fontos, hogy úgy érjem el, hogy nem borítom fel és el tudjam érni és csak a vászonra kenjem, ne máshova – mondta.

Az elkészült Szavanna (Fotó: Paulik Feco)

Mint mondta, eltelt egy kis idő mire belejött és magabiztosan vitte fel a festéket a vászonra, ezután elégedetten adta ki az elkészült alkotást a kezéből, pontosabban a pálcájából.
– Kihívásnak tekintettem ezt a méretet, örömmel vállaltam a felkérést, hogy készítsem el a festményt. Úgyhogy nem unalmas az itthonlét. Tervezgetek, a munkatársakkal neten keresztül dolgozunk, festegetek és próbálok haladni az általam kigondolt dolgokkal – nyilatkozta.

Kiemelte, ez az időszak tökéletes arra, hogy mindenki közel kerüljön saját magához és megismerje mi is lakozik a lelkében.
– Így se adom fel, miért tenném? Ez a időszak arra jó, hogy kicsit magunkba szálljunk és átgondoljuk az életünket. Erre bíztatok mindenkit, mert lehet, hogy most születnek a legjobb gondolatok, ötletek, adott esetben tervek is. Azt javaslom, hogy ezeket mindenféleképp írjuk le, hogy ne vesszen feledésbe – zárta a beszélgetést Feco.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.