- hirdetés -

A Táncsics gimnázium kollégiuma az érettségire visszaérkező diákok, az Alföld Gyöngye Hotel pedig a vendégek fogadására készül. A szobákat a Dél-Békés Mentőcsoport segítségével fertőtlenítették április utolsó napján.

A veszélyhelyzet kihirdetése óta folyamatosan dolgoznak a DBMCS önkéntesei. A napokban Orosházán is több helyszínen tevékenykedtek, csütörtökön több ezer liter fertőtlenítőszert és több száz maszkot osztottak ki Rákóczitelepen. Ugyanezen a napon a Táncsics gimnázium kollégiumában és az Alföld Gyöngye Hotelben végeztek alapos fertőtlenítést.

– Dávid Zoltán polgármester kérésére végeztük el a szálloda fertőtlenítését, míg a kollégium esetében az iskolát fenntartó KLIK kért segítséget tőlünk. Erre azért volt szükség, hiszen a napokban itt szállásolták el az idősek otthonaiban élőket, amíg az országos tisztifőorvos által, a szociális otthonokban elrendelt megelőző fertőtlenítésre került sor – tájékoztatta az OrosCafét Fejes Róbertné, a Dél-Békés Mentőcsoport elnöke.

A hétfőn kezdődő érettségi miatt hamarosan diákok költöznek a kollégiumba. A biztonságuk érdekében elengedhetetlen volt az épület alapos fertőtlenítése, míg az Alföld Gyöngye Hotel a vendégek fogadására készülve kérte a mentőcsoport közreműködését.

– Nagyon várjuk már, hogy újra kinyithassunk. Ez idő alatt folyamatosan szépítjük a szállodánkat. Fontosnak tartjuk, hogy vendégeinket biztonságos környezetben tudjuk fogadni, amihez elengedhetetlen a fertőtlenítés. Köszönjük a csoport önkénteseinek, hogy segítenek nekünk ebben – fogalmazott Varga Rafael szállodavezető.

Az épületek homlokzatát motoros eszközökkel, míg a belső részeken kézi permetezőkkel végezték el a feladatot. Ezután a kisebb területeken ózon generátoros, a nagyobb termekben úgynevezett hidegköd képző eszközökkel vírusmentesítettek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.