- hirdetés -

A lakosság megkeresésére reagált a Dél-Békés Mentőcsoport, amelynek önkéntesei több ezer liter fertőtlenítőszert és több száz maszkot osztott ki a lakosságnak április 30-án.

Újabb helyszínen, a rákóczitelepi közösségi háznál valósította meg ingyenes akcióját a Dél-Békés Mentőcsoport, csütörtökön délelőtt kilenc és délután három óra között osztották az önkéntesek a fertőtlenítőszert és a maszkokat.

Fotó: Palcsek István

– Nagyon sokan kerestek minket személyesen is, – főként engem mint rákóczitelep képviselőjét – de több kérést a segitunkdelbekes.hu oldalon is megfogalmaztak, hogy vannak olyanok akik nem tudnak bejutni Orosházára. Arra kértek minket, hogy ebben a városrészben is oldjuk meg a fertőtlenítőszer osztását – fogalmazott Fejes Róbertné, a DBMCS elnöke.

Már délelőtt hosszú sorban álltak a városrész közösségi házánál lakosok, üres kannával a kézben. A korábbi események során kialakított szabály ezúttal is érvényes volt, 9 órától 12 óráig a 65 év felettiek, déltől 15 óráig pedig a 65 év alattiak vehették át a személyenkénti tíz liter fertőtlenítőszert, valamint a két darab szájmaszkot.

Fotó: Palcsek István

A DBMCS tagjai ügyeltek arra is, hogy a kötelezően előírt legalább másfél méteres távolságot mindenki betartsa. Voltak olyanok, akik a helyszínre maszk nélkül érkeztek számukra is biztosítottak az eszközből a mentőcsoport tagjai.

Fotó: Palcsek István

A mentőcsoport elnökétől megtudtuk, hogy mintegy háromszáz fő érkezett a helyszínre, így alig kevesebb mint háromezer liter fertőtlenítőszert és megközelítőleg hatszáz darab maszkot adtak át az orosháziaknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.